Το απόλυτο ιταλικό τιραμισού
Πανεύκολη συνταγή τιραμισού, με τον τρόπο που το φτιάχνουν τα περισσότερα σπίτια στην Ιταλία. Όσο πιο λιτά, τόσο πιο καλά και με ελάχιστη ζάχαρη. Δεν έχει υπάρξει άνθρωπος που να το έχει δοκιμάσει όσα χρόνια το φτιάχνω και να μη μου ζητήσει τη συνταγή.
Υλικά
-
500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
-
4 αυγά
-
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
-
2 πακέτα σαβουαγιάρ
-
400 γρ καφέ εσπρέσο (όχι σκόνη, έτοιμο καφέ) (περίπου 4 δόσεις)
-
πικρό κακάο (για πασπάλισμα)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε καλά τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και τα προσθέτουμε στους κρόκους που τους έχουμε χτυπήσει καλά με τη ζάχαρη.
-
2
Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε για 1 λεπτό περίπου ακόμα.
-
3
Στρώνουμε μία σειρά σαβουαγιάρ που τα έχουμε βουτήξει για 5-10'' περίπου στον καφέ (ο οποίος έχει κρυώσει) και βάζουμε 1 στρώση κρέμα. Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά τη διαδικασία και καταλήγουμε με κρέμα.
-
4
Πασπαλίζουμε με το κακάο κι αφήνουμε το τυραμισού μας 2-3 ώρες στο ψυγείο να δέσει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (9)