Το δικό μου λαχανόρυζο
Λαχανόρυζο με πράσο, καρότο και ντομάτα.
Υλικά
-
2 πράσα
-
2 καρότα
-
1/2 λάχανο
-
1 κούπα ρύζι (εγώ βάζω σπυρωτό )
-
1/2 τενεκεδάκι ψιλοκομμένη ντομάτα
-
2 κουταλιές τις σούπας πελτε ντομάτας
-
1/2 κύβο λαχανικών
-
αλάτι πιπέρι
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το πράσο και το κρεμμύδι το ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα με λίγο λάδι.
-
2
Παίρνετε καθαρίζετε τα καρότα και τα τρίβετε από την χονδρή πλευρά του τρίφτη. Tο λάχανο το πλένετε εξωτερικά και το κόβετε σε χοντρά κομμάτια, όχι ψηλά όπως κάνετε την σαλάτα λίγο πιο χοντρά.
-
3
Τα ρίχνετε το λάχανο και το τριμμένο καρότο μέσα στην κατσαρόλα και τα μαρενετε μαζί με το κρεμμύδι και το πράσο.
-
4
Μόλις μαραθούν προσθέστε νερό ζεστό ώστε να μην κόψει το βρασμό του φαγητού. Προσθέστε μέσα το ντοματάκι τον πελτέ, και το knor ανακατέψτε καλά προσθέστε αλάτι και πιπέρι και το αφήνετε να βράσει καλά το φαγητό μας.
-
5
Μόλις δείτε και μαλακωσει πολύ καλά το λάχανο, ρίχνετε και το ρύζι σας αφήνοντάς το στην φωτιά, έως ότου γίνει και το ρύζι. Εάν χρειαστεί νεράκι επιπλέον, θα ρίξετε αλλά να είναι πάντα ζεστό
Σχόλια (3)