fanirou
fanirou @cook_8495131

Πιστέψτε με,είναι το νοστιμότερο μιλφέιγ που έχετε φάει. Το μυστικό είναι η υπέροχη κρέμα του. Το φτιάχνω εδώ και πολλά χρόνια και εξακολουθούν να μου ζητούν φίλοι και γνωστοί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η κίτρινη κρέμα του είναι φνταστική.Τα κοπανισμένα αμυγδαλάκια δίνουν τη "γλυκιά πινελιά". Με το κάστερ πάουντερ SANTE γίνεται πολύ πιο νόστιμο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 3 κουτιά μπισκότα (εκείνα που είναι σφολιάτα) κομμένα στη μέση
  2. 2 κρέμες κάστερ πάουντερ, αφαιρώ όμως 3 κουταλιές
  3. 1 σακουλάκι αμύγδαλα άσπρα, ανάλατα ελαφρώς κοπανισμένα
  4. 1 κουτί μόρφατ
  5. άχνη ζάχαρη για την σαντιγί (περίπου μισό φλιτζάνι και κάτι)
  6. 2 γάλατα ζαχαρούχα
  7. 5 κουτιά (από το ζαχαρούχο) νερό
  8. γάλα για να βρέχουμε τα μπισκότα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα πυρέξ στρώνουμε μια σειρά μπισκότα τα οποία τα έχουμε βουτήξει ελαφρά σε χλιαρό γάλα.

  2. 2

    Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τα γάλατα και τα 5 κουτιά νερό.

  3. 3

    Σε ένα μπολ βάζουμε τις κάστερ πάουντερ και προσθέτουμε λίγο νεράκι ώστε να διαλυθεί καλά. Μόλις ζεσταθεί καλά το βούτυρο με το γάλα, ρίχνουμε και την κρέμα, προσέχοντας να μη σβολιάσει.

  4. 4

    Ρίχνουμε λίγο – λίγο ζεστό μείγμα στο κρύο και ανακατεύουμε, το κάνουμε αυτό μέχρι ωσότου να σταθεροποιηθούν και οι δυο θερμοκρασίες, έτσι ώστε να ρίξουμε μετά όλο το μείγμα της κρέμας στο βούτυρο. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει λιγάκι η κρέμα. Εάν θέλουμε προσθέτουμε και τα αμύγδαλα. Έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά.

  5. 5

    Τοποθετούμε τη μισή ποσότητα πάνω από τα μπισκότα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, ώστε να γίνουν δυο στρώσεις.

  6. 6

    Για την σαντιγί χτυπάμε 1 μόρφατ με 2/3 φλιτζανιού άχνη, λίγο κονιάκ και 2/3 φλιτζανιού κρύο γάλα (οι δοσολογίες είναι με το μάτι).

  7. 7

    Στην συνέχεια απλώνουμε την σαντιγί και πασπαλίζουμε και τριμμένα μπισκότα.

  8. 8

    Το αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει και σερβίρουμε. Είναι νοστιμότερο την επόμενη μέρα, εάν προλάβει να περισσέψει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (7)

tahitian
tahitian @artist_ea
Οντως η κρεμα δειχνει κολαση.Μορφατ,ζαχαρουχο τελειοι συνδυασμοι..Τα σφολιατινια βεβαια δεν τα κοβω.Λες ειναι καλυτερα ετσι?Το κοβω πιο οικονομικο

Από

fanirou
fanirou @cook_8495131
στις