toniadimitropoulou
toniadimitropoulou @cook_8478827
eleusina,ellada

Λίγα μυστικά ακόμα

Το συγκεκριμένο γαλακτομπούρεκο το δοκίμασα από μία κυρία (Ντίνα) όπου έχει γεννηθεί αλλά και μένει στην Αμερική. Είναι το ωραιότερο που έχω δοκιμάσει στη ζωή μου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

περίπου 30 κομμάτια
  1. φύλλα Βούτυρο λιωμένο για τα
  2. Για την Κρέμα
  3. 8 ποτήρια γάλα
  4. 1 ποτήρι σιμυγδάλι ψιλό
  5. 1,5 ποτήρι ζάχαρη
  6. 100 γρ βούτυρο
  7. 1 βανίλια
  8. Για το Σιρόπι
  9. 2 ποτήρια ζάχαρη
  10. 2 ποτήρια γάλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για την Κρέμα, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά. Βάζουμε το γάλα στη κατσαρόλα, μέχρι να κάψει. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά - σιγά το μείγμα αυγά - ζάχαρη και ανακατέβουμε συνεχώς. Ρίχνουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε.

  2. 2

    Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα περισσότερα από τα μισά φύλλα, βουτυρώνοντάς τα καλά ένα - ένα. Ρίχνουμε την κρέμα και διπλώνουμε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα. Στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω βουτυρώνοντάς τα καλά. Χαράζουμε το γαλακτομπούρεκο και το ραντίζουμε με βούτυρο και νερό.

  3. 3

    Ψήνουμε στους 180oC για 1 ώρα (σχάρες πάνω - κάτω).

  4. 4

    Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά. Το ρίχνουμε στο γαλακτομπούρεκο μόλις το βγάλουμε από το φούρνο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

toniadimitropoulou
toniadimitropoulou @cook_8478827
στις
eleusina,ellada

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα