Το Γκιουβέτσι της Μαρίκας
Ένα εξαιρετικά νόστιμο και μυρωδάτο γιουβέτσι.
Αυτή η συνταγή είναι της γνωστής Μαρίκας (Μητσοτάκη) και την είχα βρει σε ένα περιοδικό. Η συνταγή ήταν όπως ακριβώς τη δίνω. Εγώ προσωπικά δεν βάζω τον κύβο, τον θεωρώ περιττό, αφού θα βράσει το κρέας έτσι κι αλλιώς μέσα στο νεράκι.
Υλικά
-
1 κιλό μοσχάρι
-
1/2 κιλό κριθαράκι
-
1/2 μπουκάλι κόκκινο κρασί
-
δάφνη, χοντρό πιπέρι, καρότα
-
ελαιόλαδο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
-
1 κύβο βοδινού (εγώ δεν βάζω...)
-
1 κουτί σάλτσα ντομάτα
-
125 γρ. τυρί παρμεζάνα ή έμενταλ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το μοσχάρι να μαρινάρεται για 1-2 ώρες στο κόκκινο κρασί, με κρεμμύδι, καρότα, δάφνη και χοντρό πιπέρι.
-
2
Παίρνουμε το κρέας, το τσιγαρίζουμε με το κρεμμύδι και το σβήνουμε με το κονιάκ.
-
3
Ρίχνουμε τον κύβο, βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να ψηθεί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
-
4
Παίρνουμε τη σάλτσα από το κρέας, τη βάζουμε σε πήλινο ή πυρέξ, προσθέτουμε περίπου 1 1/2 λίτρο νερό και το βάζουμε στο φούρνο να βράσει. Ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι.
-
5
Όταν ψηθεί το κριθαράκι, ρίχνουμε το μισό τυρί, τοποθετούμε τα κομμάτια του κρέατος από πάνω και το σκεπάζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
-
6
Ψήνουμε το φαγητό στους 200°C για μισή ώρα.
Σχόλια (6)