Το γλυκό της άφραγκης φοιτήτριας
Μια φίλη μου είχε φέρει σε ένα ταπεράκι, ζελέ φράουλας. Εγώ όμως ούτε τα φρούτα, ούτε το ζελέ θεωρώ ''γλυκό''. Σε μία βραδινή κρίση υπογλυκαιμίας (τόσο έντονης που ούτε τα γλυκά κουταλιού της μαμάς με κάλυπταν), με κλειστά σούπερ μάρκετ και περίπτερα, έπρεπε να δημιουργήσω κάτι σούπερ γευστικό! Σκάλισα τα ντουλάπια, ζόρισα το μυαλό μου λίγο... και ιδού!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το γλυκό αυτό συνδυάζει την γλυκιά και γεμάτη γεύση της κρέμας, η οποία υπογραμμίζεται από την τρούφα και όλο αυτό ''σβήνει'' από τη δροσιά του ζελέ!
Υλικά
-
1 φακελάκι ζελέ φράουλα
-
1/2 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής
-
τρούφα σοκολάτας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφει το κουτί. (προαιρετικά μπορείτε να βάλετε κομμάτια φρέσκων φρούτων ή κομπόστας)
-
2
Το σερβίρουμε σε ένα τάπερ και το αφήνουμε να κρυώσει και να δέσει.
-
3
Όταν το ζελέ μας είναι πια έτοιμο, σε ένα μπωλ βάζουμε το μισό φακελάκι της κρέμας ζαχαροπλαστικής και προσθέτουμε κρύο γάλα (όσο χρειάζεται για να δέσει).
-
4
Στρώνουμε με ένα κουτάλι την κρέμα πάνω από το ζελέ.
-
5
Διακοσμούμε το γλυκό μας, με την σοκολατένια τρούφα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)