ΤΟ γλυκό του ψυγείου

Μαγειρεύτηκε 21 φορές
ANGOLINA
ANGOLINA @cook_8455596
,ΕΛΛΑΔΑ

Αυτό το γλυκό το έφτιαχνε η μαμά μου όταν ήμουν μικρή. Τσακωνόμουν με την αδερφή μου ποια θα πάρει τη κατσαρόλα να τη "καθαρίσει" από τη κρέμα. Τώρα δε το σερβίρω σε πιάτο προτιμώ το πυρέξ αφού ένα κομμάτι δε φθάνει...

Λίγα μυστικά ακόμα

Η δόση είναι για ένα μέτριο παραλληλόγραμο πυρέξ. Εγώ όταν το φτιάχνω κάνω τη διπλάσια σε μεγάλο ταψί.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

130 Minutes
  1. 1 κορν φλάουερ 200 γρ
  2. 2 πακέτα πτιμπερ
  3. 1 βανίλια
  4. 2 κουτιά γάλα εβαπορέ
  5. 2 κουτιά από τα εβαπορέ νερό
  6. 1/2 βιτάμ
  7. 3 κουταλιές κακάο
  8. 2 κούπες ζάχαρη
  9. κονιάκ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα το νερό τη ζάχαρη και πριν ζεσταθεί ρίχνουμε το κορν φλάουερ, τους κρόκους και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε σιγά μέχρι να πήξει. Αν βγει πολύ πηχτή ρίχνουμε λίγο γάλα.

  2. 2

    Σε πυρέξ στρώνουμε τα μπισκότα αφού τα βουτήξουμε σε κονιάκ αραιωμένο με νερό.

  3. 3

    Σε μια λεκάνη διαλύουμε το κακάο με μισό ποτηράκι του κρασιού νερό ζεστό.

  4. 4

    Ενσωματώνουμε τη μισή κρέμα.

  5. 5

    Στην υπόλοιπη κρέμα ρίχνουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε να λιώσει (όχι στη φωτιά).

  6. 6

    Έχουμε έτοιμες τις δυο κρέμες.

  7. 7

    Απλώνουμε τη κρέμα με το βούτυρο.

  8. 8

    Βάζουμε πάνω από τη κρέμα άλλη μια στρώση με μπισκότα βουτηγμένα σε αραιωμένο κονιάκ.

  9. 9

    Απλώνουμε τη σοκολατένια κρέμα.

  10. 10

    Πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο ή τριμμένο καρύδι.Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (21)

Σχόλια (138)

Strata Al.
Strata Al. @strata
Πολύ ωραίο εύκολο και γρήγορο. Φωτογραφία ξέχασα να βγάλω, οπότε φωτοσχολιο την επόμενη φορά!

Από

ANGOLINA
ANGOLINA @cook_8455596
στις
,ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι 40 ετών , μητέρα μιας 12χρονης κούκλας , εργάζομαι ως γραμματέας σε κατασκευαστική εταιρεία και είμαι παντρεμένη εδώ και 15 χρόνια.
Δες περισσότερα