ansou
ansou @cook_8450472
,

Μια πολύ καλή ιδέα για γλυκό όχι μόνο γενικοτερα αλλα και για την ημέρα του Πασχα που έρχεται, μιας και ανοιγει πλέον ο καιρος και...τραβιεται καλλιστα με μια μπαλα παγωτό καϊμάκι από πάνω!!!! Προσέξτε, δεν είναι εκμέκ καταΐφι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από τον καλό μου συναδελφο Απόστολο Σ. γεννημενον στην Πολη και ...κουζινολάτρη! Ευχαριστούμε την Ναυσικά για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

49 Minutes
  1. 21 γρ. μαγιά νωπή (1/2 πακετακι χελιδονι)
  2. 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 60 γρ φυτικό βούτυρο λιωμένο
  4. 60 γρ. ζάχαρη
  5. 80 γρ. γιαούρτι πλήρες (η δίαιτα...από αύριο...)
  6. 1/4 κ.γ. αλάτι
  7. 1/4 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη (πριν την κοπονισετε βαλτε την 10΄ στην κατάψυξη!)
  8. 1/4 κ.γ. μαχλέπι κοπανισμένο
  9. Υλικά για το σιρόπι
  10. 750 γρ. ζάχαρη
  11. 550 γρ. νερό
  12. 2 κουταλιες σουπας χυμό λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό με λίγο αλεύρι ώστε να γίνει χυλός

  2. 2

    Και την αφήνουμε σε θερμοκρασία 35 βαθμων να φουσκώσει και να κάνει φουσκαλες (περίπου μισή ώρα).

  3. 3

    Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί με τη μαγιά στο μπολ του μιξερ

  4. 4

    Και ζυμώνουμε με το γάντζο ζυμωματος ωσπου να γίνει η ζύμη λεια και μαλακή. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακομη αλεύρι.

  5. 5

    Σκεπάζουμε κι αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει (περίπου μια ώρα) σε μέρος ζεστό (35 βαθμούς).

  6. 6

    Βουτυρώνουμε καλά είτε 2 ταψια στρογγυλά 24 εκ., είτε ένα ταψί 34 εκ.

  7. 7

    Και αφού έχουμε πρώτα ανοιξει τη ζύμη στο επιθυμητο μέγεθος, τη στρώνουμε ομοιόμορφα στο η στα ταψάκια.

  8. 8

    Την αφήνουμε να φουσκώσει -περίπου μια ώρα- σε μέρος ζεστό -35βαθμοι. Πρέπει να διπλασιαστεί τουλάχιστον ο ογκος της.

  9. 9

    Τα ψήνουμε για 15' στους 160 βαθμούς με αέρα και στη συνέχεια τα αναποδογυριζουμε πάνω σε μια σχάρα του φούρνου και τα αφήνουμε για 30' στους 120 με αέρα να στεγνωσουν. Αφηστε τα να κρυώσουν και στη συνέχεια ξαναβαλτε τα στη θεση τους στα ταψάκια.

  10. 10

    Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5'.

  11. 11

    Ζεστό το σιρόπι το ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά στο κρύο έκμεκ κάνοντας τρυπες σ αυτό με μια οδοντογλυφιδα σε αποσταση 2 εκ. τη μια απ την άλλη.Μπορούμε να το σερβίρουμε είτε σκετο είτε με μια μπαλα παγωτό καϊμάκι από πάνω.

Αντιδράσεις

Σχόλια (122)

Παναγιώτα Ιωαννίδου-Μανούσου
Παναγιώτα Ιωαννίδου-Μανούσου @cook_22563908
ΑΠΛΑ ΘΕΙΚΟ δεν μπορείς να το περιγράψεις με λόγια

Από

ansou
ansou @cook_8450472
στις
,