Το Ιμάμ της Χρυσούλας
Αγαπημένη μελιτζάνα στα καλύτερά της!!!! Ένα ιμάμ.... αλλιώτικο απ' τα άλλα!!!! Το μπέϊκον κάνει τη διαφορά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν αφήσετε τις μελιτζάνες μετά το σοτάρισμα να στραγγίξουν το λαδάκι που ρούφηξαν, καλά.... θα είναι το πιο ελαφρύ ιμάμ που φάγατε ποτέ!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες ενός εκατοστού κατά το μάκρος, όχι στρογγυλές δηλαδή.
-
2
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και μόλις κάψει σοτάρουμε τις φέτες.
-
3
Τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε σουρωτήρι πιπεζοντάς τες λίγο με μια σπάτουλα για να πέσει το περίσσιο λάδι που τράβηξαν κατά το σοτάρισμα.
-
4
Σε ένα άλλο βαθύ τηγάνι βάζουμε λάδι και ρίχνουμε μέζα τα κρεμμύδια τα οποία έχουμε κόψει σε χοντρές φέτες.
-
5
Σιγοψήνουμε τα κρεμμύδια μέχρις σημείου καραμελώματος, έπειτα τα βγάζουμε από τη φωτιά.
-
6
Σε μια κατσαρόλα με φαρδύ πάτο τοποθετούμε τις μελιτζάνες στη σειρά φέτα φέτα μέχρι να καυφθεί ο πάτος.
-
7
Απλώνουμε σε κάθε φέτα μια λωρίδα μπέϊκον.
-
8
Απλώνουμε πάλι φέτες μελιτζάνας, απλώνουμε ξανά φέτες μπέϊκον, απλώνουμε τις υπόλοιπες φέτες της μελιτζάνας και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ντομάτα.
-
9
Βάζουμε μια πρέζα ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
-
10
Κουνάμε λίγο την κατσαρόλα να πάει η ντομάτα παντού και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 45 λεπτά ΧΩΡΙΣ να ανακατέψουμε καθόλου το φαγητό μας!
-
11
Όταν δούμε ότι κοντεύει να γίνει τότε μόνο και πολύ προσεκτικά με μια σπάτουλα κουνάμε λίγο τις φέτες για να πέσουν κρεμμύδια και πιο κάτω.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια