dancecook
dancecook @dancecook

Είναι οικονομικό,δροσερό,light και πολύ νόστιμο!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αλείφουμε τη βάση με γάλα για να μαλακώσει και δεν τα βουτάμε στο γάλα γιατί μαλακώνει πολύ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

105 Minutes
  1. 2 φάκελοι κρέμα άνθος αραβοσίτου γιώτης ένα βανίλια και ένα σοκολάτα ή 2 ποσότητες αντίστοιχα από εδώ, άμα θέλετε να το φτιάξετε μόνοι σας
  2. ζάχαρη (όσο αναγράφεται στις συσκευασίες- εγώ βάζω 4κοφτές ανά σακουλάκι)
  3. γάλα (όσο αναγράφεται -660ml ανά συσκευασία)+ λίγο για τη βάση
  4. 1 πακέτο πτι μπέρ ή τσουρέκι (που περίσσεψε από το Πάσχα) ή μπαγιάτικο κέικ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά τοποθετούμε τις φέτες από το τσουρέκι ή το κέικ ή μια στρώση από πτι μπέρ σε ένα ταψί ή τάπερ (35χ25εκ. ή 30χ30).Αλείφουμε με ένα πινέλο ή ρίχνουμε με ένα κουτάλι προσεκτικά λίγο ζεστό γάλα. (άν έχουμε επιλέξει πτι μπέρ επαναλαμβάνουμε με τη δεύτερη στρώση.)

  2. 2

    Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλια

  3. 3

    Και την περιχύνουμε πάνω από τη βάση μας προσεκτικά.Αφήνουμε να κρυώσει καλά ώστε να σταθεροποιηθεί.

  4. 4

    Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας και την αδείαζουμε πάνω από την βανίλια με προσοχή! Άμα θέλουμε διακοσμούμε με τρουφίτσα ή σαντιγύ ή ότι άλλο μας αρέσει. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και τοποθετούμε στο ψυγείο (τουλάχιστον 3 ώρες).

  5. 5

    Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.. Καλή όρεξη!

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

Αγγελική Μαραγκουδάκη
Αγγελική Μαραγκουδάκη @Aggelikh_Mrg
Καλησπέρα πείραζει να βάλουμε στιγμής γιωτης που δεν χρειάζεται βράσιμο ?

Από

dancecook
dancecook @dancecook
στις
~ Trust me I'm a chef! ~
Δες περισσότερα