Το καλύτερο γλυκό ψυγείου
Είναι οικονομικό,δροσερό,light και πολύ νόστιμο!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αλείφουμε τη βάση με γάλα για να μαλακώσει και δεν τα βουτάμε στο γάλα γιατί μαλακώνει πολύ.
Υλικά
-
2 φάκελοι κρέμα άνθος αραβοσίτου γιώτης ένα βανίλια και ένα σοκολάτα ή 2 ποσότητες αντίστοιχα από εδώ, άμα θέλετε να το φτιάξετε μόνοι σας
-
ζάχαρη (όσο αναγράφεται στις συσκευασίες- εγώ βάζω 4κοφτές ανά σακουλάκι)
-
γάλα (όσο αναγράφεται -660ml ανά συσκευασία)+ λίγο για τη βάση
-
1 πακέτο πτι μπέρ ή τσουρέκι (που περίσσεψε από το Πάσχα) ή μπαγιάτικο κέικ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά τοποθετούμε τις φέτες από το τσουρέκι ή το κέικ ή μια στρώση από πτι μπέρ σε ένα ταψί ή τάπερ (35χ25εκ. ή 30χ30).Αλείφουμε με ένα πινέλο ή ρίχνουμε με ένα κουτάλι προσεκτικά λίγο ζεστό γάλα. (άν έχουμε επιλέξει πτι μπέρ επαναλαμβάνουμε με τη δεύτερη στρώση.)
-
2
Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλια
-
3
Και την περιχύνουμε πάνω από τη βάση μας προσεκτικά.Αφήνουμε να κρυώσει καλά ώστε να σταθεροποιηθεί.
-
4
Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας και την αδείαζουμε πάνω από την βανίλια με προσοχή! Άμα θέλουμε διακοσμούμε με τρουφίτσα ή σαντιγύ ή ότι άλλο μας αρέσει. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και τοποθετούμε στο ψυγείο (τουλάχιστον 3 ώρες).
-
5
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.. Καλή όρεξη!
Σχόλια (12)