Το καλύτερο σαγανάκι!
Πανδαισία γεύσεων με απλά υλικά..."Παντρεύουμε" τις γαριδούλες, με λουκανικάκι και προσθέτουμε πιπεριές και κρασί. Η φετούλα δεν θα μπορούσε να λείψει και η γραβιέρα θα της κάνει παρέα...
Λίγα μυστικά ακόμα
Μάλλον δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε αλάτι!
Υλικά
-
1 σακουλάκι γαριδούλες κατεψυγμένες, καθαρισμένες
-
3-4 λουκάνικα χωριάτικα (τα μικρά, όχι τα τεράστια)
-
4-5 πιπεριές φλωρίνης τις κόκκινες
-
λίγο κόκκινο κρασί
-
2-3 ντομάτες τριμμένες
-
200 γρ. φέτα
-
200 γρ. γραβιέρα (εγώ χρησιμοποιώ Κρήτης, που είναι πιο γλυκιά)
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε λίγα λεπτά τις γαρίδες μας και τις στραγγίζουμε.
-
2
Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και τα τηγανίζουμε για λίγο.
-
3
Στο ίδιο σκέυος, περνάμε και τα λουκάνικα που έχουμε κόψει σε φέτες να ροδίσουν.
-
4
Βράζουμε την ντοματούλα μας με το κρασί να πιει τα υγρά της.
-
5
Σε ένα πυρέξ (όχι μικρό!) στρώνουμε τις γαρίδες, τις πιπεριές, τα λουκάνικα και περιχύνουμε με τη σαλτσούλα.
-
6
Προσθέτουμε σε κυβάκια τη γραβιέρα και τη φέτα και ψήνουμε στο φουρνο στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά μέχρι να λειώσουν τα τυριά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια