thomaei
thomaei @cook_8463981
,belgio

Αγαπημένη συνταγή της μαμάς μου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρετε το καταίφι σε θερμοκρασία δωματίου. Για να διατηρηθεί τραγανό μην το σκεπάζετε !!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
20-25 τεμάχια
  1. 500 γρ. φύλλο για κανταΐφι
  2. 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα κοπανισμένη
  3. 1 φλιτζάνι φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο
  4. 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  5. 250 γρ. βούτυρο γάλακτος ή λάδι ελιάς αν θέλουμε να το κάνουμε νηστίσιμο
  6. 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  7. 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  8. 1/4 φλιτζανιού φιστίκι Αιγίνης για πασπάλισμα
  9. Σιρόπι
  10. 3 φλιτζάνια νερό
  11. 5,5 φλιτζάνια ζάχαρη
  12. φλούδα λεμονιού
  13. 2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού
  14. 1 ξυλάκια κανέλα
  15. 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Παίρνουμε το φύλλο για το κανταΐφι και με τα χέρια μας προσπαθούμε να το ανοίξουμε (ξεμαλλιάσουμε) έτσι ώστε να μην υπάρχουν κολλημένες ίνες μεταξύ τους.

  2. 2

    Ανακατεύουμε τη καρυδόψιχα, φιστίκι Αιγίνης, ζάχαρη, κανέλα και φρυγανιά σε ένα μπολ.

  3. 3

    Ζεσταίνουμε το βούτυρο να λιώσει εντελώς και το περνάμε από λεπτό κόσκινο για φύγουν τυχόν αφρός και άλλες ακαθαρσίες.

  4. 4

    Αλείφουμε ελαφρά ένα ταψάκι και αρχίζουμε την διαδικασία στησίματος του γλυκού.

  5. 5

    Παίρνουμε ένα κομμάτι φύλλο από το ξεμαλλίασμενο μας κανταΐφι και γεμίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα ξηρών καρπών.

  6. 6

    Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολάκι κλείνοντας τις άκρες δεξιά κι αριστερά για να μη φύγει η γέμιση.

  7. 7

    Τυλίγουμε χαλαρά-όχι σφιχτά και το τοποθετούμε στο βουτυρωμένο ταψάκι.

  8. 8

    Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και γεμίζουμε το ταψάκι μας σε σειρές. Αφού τελειώσουμε με το στήσιμο, περιχύνουμε το κανταΐφι με το ζεστό λειωμένο βούτυρο ή λάδι.

  9. 9

    Ψήνουμε για 30-40 λεπτά το γλυκό σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και για άλλα 30-40 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο, ανάλογα πάντα το φούρνο μας, προσέχουμε να ψηθεί καλά, να μην μείνει άψητο.

  10. 10

    Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

  11. 11

    Ετοιμάζουμε το σιρόπι τοποθετώντας όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά ή μέχρι να δέσει.

  12. 12

    Όταν κρυώσει εντελώς το κανταΐφι σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι (κρύο γλυκό-ζεστό σιρόπι) σιγά-σιγά με μια μικρή κουτάλα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φιστίκι. Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί και να απορροφήσει το σιρόπι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (35)

asia
asia @anastasia1976
Απλα τέλειο!!!! Μπράβο ευχαριστούμε για τη συνταγή!!! Την επομενη φορα θα βαλω λιγότερη ζάχαρη αλλα μονο αυτο.

Από

thomaei
thomaei @cook_8463981
στις
,belgio

Κορυφαία αναζήτηση σε