mamagogo
mamagogo @Mamagogo145309
,ΕΛΛΑΔΑ

Αγαπημένο κέικ πορτοκάλι σε μικρές μπουκιές με εντυπωσιακή εμφάνιση!

Λίγα μυστικά ακόμα

Γεύση για τους φαν της ινδικής καρύδας από αγγλικό περιοδικό ξεχασμένο σε συρτάρι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
25 κομμάτια
  1. Για το κέικ
  2. 3/4 του φλυτζ. ζάχαρη
  3. 1/3 φλυτζ. γάλα
  4. 1/3 φλυτζ. καλαμποκέλαιο
  5. 1 1/4 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  6. 2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  7. ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  8. Για το μίγμα της σοκολάτας
  9. 1 φλυτζ. γάλα
  10. 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  11. 1 κουτ. σούπας κακάο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν

  2. 2

    Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και αφού ανακατευθούν ελαφρά στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.

  3. 3

    Αδειάζουμε το μίγμα του κέικ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά

  4. 4

    Κόβουμε το κέικ σε κομματάκια μπουκιάς

  5. 5

    Ζεσταίνουμε το γάλα και μέσα του διαλύουμε την ζάχαρη, το κακάο και την κουβερτούρα

  6. 6

    Βουτάμε την άκρη από όλες τις πλευρές κάθε κομματιού του κέικ περιμετρικά εκτός από μια

  7. 7

    Ακουμπάμε κάθε βρεγμένη πλευρά σε ινδική καρύδα

Αντιδράσεις

Από

mamagogo
mamagogo @Mamagogo145309
στις
,ΕΛΛΑΔΑ