Το κέικ της.... Λόντρας
Αγαπημένο κέικ πορτοκάλι σε μικρές μπουκιές με εντυπωσιακή εμφάνιση!
Λίγα μυστικά ακόμα
Γεύση για τους φαν της ινδικής καρύδας από αγγλικό περιοδικό ξεχασμένο σε συρτάρι.
Υλικά
-
Για το κέικ
-
2 αυγά
-
3/4 του φλυτζ. ζάχαρη
-
1/3 φλυτζ. γάλα
-
1/3 φλυτζ. καλαμποκέλαιο
-
1 1/4 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-
Για το μίγμα της σοκολάτας
-
1 φλυτζ. γάλα
-
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
-
1 κουτ. σούπας κακάο
-
50 γρ. κουβερτούρα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν
-
2
Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και αφού ανακατευθούν ελαφρά στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
-
3
Αδειάζουμε το μίγμα του κέικ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά
-
4
Κόβουμε το κέικ σε κομματάκια μπουκιάς
-
5
Ζεσταίνουμε το γάλα και μέσα του διαλύουμε την ζάχαρη, το κακάο και την κουβερτούρα
-
6
Βουτάμε την άκρη από όλες τις πλευρές κάθε κομματιού του κέικ περιμετρικά εκτός από μια
-
7
Ακουμπάμε κάθε βρεγμένη πλευρά σε ινδική καρύδα
Σχόλια (8)