kimwlos
kimwlos @kimwlos
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα

Νόστιμο, σοκολατένιο, υγιεινό, χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στην αρχική συνταγή, που βρήκα εδώ είχε και γλάσσο (200γρ. κουβερτούρα, 3 κ.σ. άχνη, 2 κ.σ. κονιάκ, 1 κ.σ. σπορέλαιο & 1 κ.σ. μαργαρίνη), λόγω όμως ατυχήματος στην κουζίνα (το ξέχασα στο μπεν μαρί και κάηκε) έβαλα την λευκή κουβερτούρα και το κακάο από πάνω.Η αρχική συνταγή επίσης έχει σπορέλαιο (250ml) και περισσότερη ζάχαρη  (300ml) την οποία μείωσα λόγω προσωπικών γούστων.Είναι ένα ωραίο, σοκολατένιο και υγρό κέικ, πιθανόν με το γλάσσο να απογειώνεται ακόμη περισσότερο.Χωρίς την λευκή κουβερτούρα σκέτο ή και με το γλάσσο που προτείνεται γίνεται και νηστίσιμο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
1 φόρμα κεικ
  1. 220 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  2. 500 ml φρεσκοστιμμένο χυμό πορτοκάλι
  3. 220 gr ζάχαρη
  4. 400 gr αλεύρι Γ.Ο.Χ.
  5. 6 κ.σ. κακάο (άγλυκο)
  6. 1 κ.γ. αλάτι
  7. 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  8. 2 βανίλιες
  9. ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  10. Για την διακόσμηση
  11. 70 gr λευκή κουβερτούρα
  12. 2 κ.γ. κακάο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το λάδι με την ζάχαρη.

  2. 2

    Σε ένα βαθύ σκεύος αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, την μαγειρική σόδα, τις βανίλιες, το αλάτι και το ξύσμα και φυλάμε στην άκρη.

  3. 3

    Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη για 3-5 λεπτά ως να ασπρίσει το μείγμα.

  4. 4

    Προσθέτουμε τον χυμό,

  5. 5

    Και τα στέρεα υλικά μας εναλλάξ (ως να τελειώσουν) και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.

  6. 6

    Βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ καλά και την πασπαλίζουμε με αλεύρι.

  7. 7

    Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για 50 λεπτά. (Επειδή κάθε φούρνος διαφέρει, στα 45' κάντε το τεστ με το μαχαίρι κι αν βγαίνει στεγνό το κέικ είναι έτοιμο).

  8. 8

    Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα. Αφήνουμε να κρυώσει.

  9. 9

    Μόλις κρυώσει αλείφουμε με λίγη λιωμένη λευκή σοκολάτα, πασπαλίζουμε με άγλυκο κακάο και απολαμβάνουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

Πάνος Παναγιωτόπουλος
Πάνος Παναγιωτόπουλος @panospanagiotopoulos
Μπορώ να βάλω ζάχαρη άχνη για διακόσμηση
(διορθώθηκε)

Από

kimwlos
kimwlos @kimwlos
στις
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα
Φτάσε όπου δεν μπορείς!!! Είμαι η kimwlos (με σήμα την φώκια), κατά κόσμον Δήμητρα μέλος της συνταγοπαρέας από το 2011. Γιαννιώτισσα γέννημα θρέμμα αλλά και κρητικιά εκ γάμου. Αγαπώ το καλό φαγητό, λατρεύω τη ζαχαροπλαστική και πάντα μου αρέσει να δοκιμάζω νέες συνταγές. Στο ελεύθερο χρόνο μου μαθαίνω παραδοσιακούς χορούς. Μεγάλη αγάπη η Κρήτη και η παράδοση, είτε μαγειρική είτε χορευτική είτε μουσική, είμαι κορίτσι παραδισιακό πως να το κάνουμε. Θα με βρεις και στο instagram: https://www.instagram.com/kimwlos/ Όλες οι συνταγές μου και στο cookwithdimitra.com
Δες περισσότερα