Η_μαμά_της_Ζέφυς
Η_μαμά_της_Ζέφυς @cook_8468834

ΑΝ ο διάβολος θέλει να κολάσει κάποιον, τον κερνά απο αυτό το κέικ. Υγρό, όσο χρειάζεται, σοκολατένιο λίγο παραπάνω απο όσο χρειάζεται...

Λίγα μυστικά ακόμα

Πάνω απο το γλάσσο μπορούμε να ρίξουμε νιφάδες μαύρης σοκολάτας ή τρούφα μαύρης σοκολάτς, για ομορφιά κυρίωςΣτο γλάσσο εγώ βάζω τη μισή ποσότητα βούτυρο συνήθως και το απλώνω ανομοιόμορφα, σαν μάρμαρο Μ' αυτό το τρόπο και γλάσσο τρώμε και δεν φορτωνόμαστε πολύ με επιπλέον θερμίδες.Η συνταγή προέκυψε απο "πείραγμα" δύο συνταγών που βρήκα στο allrecipes

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 / 2 φλιτζάνι βούτυρο
  2. 2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
  3. 1 φλιτζάνι καυτό νερό, ή καφέ φίλτρου, δυνατό
  4. (αν δεν επιλέξετε καφέ, τότε προσθέτουμε 2 κουταλιές κακάο χωρίς ζάχαρη)
  5. 2 και 1 / 4 φλιτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
  6. 1 και 1 / 2 κ. γλυκού μαγειρική σόδα
  7. 1 / 4 κ. γλυκού αλάτι
  8. 1 / 4 φλιτζάνι γάλα
  9. 1 κουταλάκι του γλυκού αποσταγμένο άσπρο ξίδι
  10. 1/2 λευκή κουβερτούρα
  11. 5 κουταλιές βούτυρο λευκό
  12. 2 κουταλιές σιρόπι (κατά προτίμηση απο εσπεριδοειδές γλυκό)
  13. 1/2 κουταλάκι υγρό απόσταγμα βανίλιας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.

  2. 2

    Βάζετε λαδόκολα σε ένα μέτριο στρογγυλό ταψάκι ή το βουτυρώνετε και το αλευρώνετε

  3. 3

    Λιώστε το βούτυρο με τη σοκολάτα. Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο.

  4. 4

    Χτυπάτε τη ζάχαρη με τα αυγά.

  5. 5

    Προσθέστε το μείγμα σοκολάτας στο μείγμα των αυγών

  6. 6

    Προσθέστε το καυτό νερό (ή τον καφέ) και ανακατέψτε καλά. Το μείγμα θα είναι πολύ υγρό.

  7. 7

    Ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέστε τα στο υδαρές μείγμα σας.

  8. 8

    ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ. Ανακατέψτε μαζί το ξύδι και το γάλα και το ρίχνετε στο μείγμα του κέηκ

  9. 9

    Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψάκι.

  10. 10

    Ψήνετε στους 175 βαθμούς για 30-40 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

  11. 11

    Λειώνουμε μαζί κουβερτούρα με βούτυρο.

  12. 12

    Προσθέτουμε το σιρόπι και το απόσταγμα βανίλιας.

  13. 13

    Γρήγορα γρήγορα απλώνουμε στο κέηκ. Οσο λιγότερο σιρόπι βάλουμε τόσο πιο σφικτό θα είναι το γλάσσο, το οποίο μισοπαγώνει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

e-xotiko
e-xotiko @cook_8465789
μου εκανε κλικ το κεκακι αυτο ..θα το δοκιμασω και θα επανελθω !!

Από

Η_μαμά_της_Ζέφυς
στις