Το κωκ της πεθεράς
Γίνεται στο ταψί και είναι πολύ νόστιμο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Κρύο παντεσπάνι, ζεστή κρέμα. Κρύα κρέμα, ζεστή επικάλυψη. Όπου βούτυρο χρησιμοποιώ μαργαρίνη.
Υλικά
-
5 αβγά
-
1 φακελάκι μπέικιν
-
1 νεροπότηρο αλεύρι
-
1 νεροπότηρο ζάχαρη
-
2 κουταλιές της σούπας νερό
-
2 βανίλιες
-
4 νεροπότηρα γάλα
-
1 νεροπότηρο ζάχαρη
-
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
-
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
-
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
-
2 βανίλιες
-
Επικάλυψη
-
2 κουβερτούρες των 125 γρ.
-
1 κρέμα γάλακτος 250 ml
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε αβγά και ζάχαρη.
-
2
Προσθέτουμε το νερό και τέλος όλα τα στερεά.
-
3
Το βάζουμε στο ταψί του φούρνου το μεγάλο.
-
4
Ψήνουμε στους 175.
-
5
Βράζουμε το γάλα, την ζάχαρη και το βούτυρο.
-
6
Ανακατεύουμε τα στερεά και τα προσθέτουμε.
-
7
Ανακατεύουμε συνεχώς, μόλις πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά και την ρίχνουμε στο παντεσπάνι που έχει κρυώσει.
-
8
Μόλις κρυώσει και η κρέμα καλά, λιώνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε από πάνω.
Σχόλια (176)