Το κοκκινιστό της κυρα Μαρίας
Είναι το απόλυτο κοκκινιστό μοσχάρι, η μυρωδιά του μου φέρνει στο νου την παιδική μου ηλικία. Ο γιός μου λέει κάθε φορά που το τρώει "Ααααααα ρεεεεε μάνα σαν το κοκκινιστό σου πουθενά"!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Γίνεται εξίσου ωραίο και σε χύτρα, απλά δεν προσθέτουμε καθόλου νερό και το αφήνουμε να βράσει 40 λεπτά. Σερβίρεται εξαιρετικά με πατάτες τηγανιτές, πουρέ, μακαρόνια, πιλάφι... Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το κρέας σε μικρές μπουκίτσες το στεγνώνουμε καλά
-
2
Και το τσιγαρίζουμε στο λάδι.
-
3
Προσθέτουμε το κρεμύδι και το φέρνουμε και αυτό 2-3 βόλτες.
-
4
Κατόπιν ρίχνουμε τον πελτέ και με τη βοήθεια της κουτάλας μας τρίβουμε και τον πάτο της κατσαρόλας να καθαρίσει από τυχόν κομματάκια κρέας που έχουν κολλήσει.
-
5
Κατόπιν προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας, τα φύλλα της δάφνης, το χυμό ντομάτας και περίπου 1 ποτήρι νερό.
-
6
Μόλις πάρει βράση το χαμηλώνουμε και το αφήνουμε να σιγοβράζει.
-
7
Θέλει 1 1/2 ώρα αλλά γίνεται λουκούμι.
Σχόλια (12)
γευση και απο την δικια μου μαμά!