κύρια φωτογραφία συνταγής Το κοκκινιστό της κυρα Μαρίας
Chocolatelady
Chocolatelady @cook_8457389

Είναι το απόλυτο κοκκινιστό μοσχάρι, η μυρωδιά του μου φέρνει στο νου την παιδική μου ηλικία. Ο γιός μου λέει κάθε φορά που το τρώει "Ααααααα ρεεεεε μάνα σαν το κοκκινιστό σου πουθενά"!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνεται εξίσου ωραίο και σε χύτρα, απλά δεν προσθέτουμε καθόλου νερό και το αφήνουμε να βράσει 40 λεπτά. Σερβίρεται εξαιρετικά με πατάτες τηγανιτές, πουρέ, μακαρόνια, πιλάφι... Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

57 Minutes
4 άτομα
  1. 1 κιλό μοσχάρι (εγώ χρησιμοποιώ χτένι, μπορείτε όμως αν δεν σας αρέσει το ζελέ να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλο κομμάτι για κατσαρόλα)
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
  3. 2 φύλλα δάφνης
  4. 1 συσκευασία συμπυκνωμένης ντομάτας
  5. 1 κουταλιά της σούπας (γενναια) πάστα ντομάτας (πελτέ)
  6. Αλάτι-πιπέρι-Λάδι-μπαχάρι-κανέλλα γαρύφαλλο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε το κρέας σε μικρές μπουκίτσες το στεγνώνουμε καλά

  2. 2

    Και το τσιγαρίζουμε στο λάδι.

  3. 3

    Προσθέτουμε το κρεμύδι και το φέρνουμε και αυτό 2-3 βόλτες.

  4. 4

    Κατόπιν ρίχνουμε τον πελτέ και με τη βοήθεια της κουτάλας μας τρίβουμε και τον πάτο της κατσαρόλας να καθαρίσει από τυχόν κομματάκια κρέας που έχουν κολλήσει.

  5. 5

    Κατόπιν προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας, τα φύλλα της δάφνης, το χυμό ντομάτας και περίπου 1 ποτήρι νερό.

  6. 6

    Μόλις πάρει βράση το χαμηλώνουμε και το αφήνουμε να σιγοβράζει.

  7. 7

    Θέλει 1 1/2 ώρα αλλά γίνεται λουκούμι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

pinalaki
pinalaki @cook_8467672
αγαπημενο κοκκινιστο όλων μας πιστευω! τελικα, τα ταπεινα φαγητακαια με 3 - 4 υλικα ειναιτα πιο νοστιμα!! αγαπημενη
γευση και απο την δικια μου μαμά!

Από

Chocolatelady
Chocolatelady @cook_8457389
στις