Το μιλφέιγ της Γεωργίας

georgiageorgitsa
georgiageorgitsa @cook_8494764
ALEXANDROUPOLH,Greece

Το κάνω καθημερινά αυτό το γλυκό και πιστεύω ότι είναι το πιο ωραίο και αφράτο μιλφέιγ που έχω φάει ποτέ. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα μυστικά της συνταγής είναι φαντασία και όρεξη γι'αύτο που κάνετε!! Ευχαριστώ και καλή σας επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 3 πακέτα μπισκότα για μιλφέιγ (sfogliatine)
  2. 1.5 lt. γάλα (5 ποτήρια του νερού)
  3. 1 ποτήρι του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  4. 1 ολόκληρο αυγό
  5. 2 κρόκους αυγού
  6. 3 βανίλιες (σκόνη)
  7. 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
  8. 1/2 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
  9. 1 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
  10. 500 ml κρέμα γάλακτος (κρύα)
  11. 5 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη
  12. 2 βανίλιες (σκόνη)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μιξερ όλα τα υλικά για τη σαντιγί, έως ότου γίνει.

  2. 2

    Από το γάλα, κρατάμε 2 ποτήρια σε ένα μπωλ και το υπόλοιπο το ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

  3. 3

    Στο μπωλ με το γάλα ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε καλά (να μην έχει σβόλους). Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη, τα αυγά (ελαφρά χτυπημένα), το κονιάκ και τις βανίλιες.

  4. 4

    Αφού τα ανακατέψουμε καλά, ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα (που έχουμε και το υπόλοιπο γάλα). Με τον αυγοδάρτη, ανακατεύουμε συνεχώς (σε μέτρια φωτιά) έως ότου να γίνει μια πηχτή κρέμα.

  5. 5

    Κατεβάζοντας από την φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με μεβράνη (πάνω στην κρέμα για να μη πιάσει κρούστα).

  6. 6

    Όταν η κρέμα χλιαρέψει προσθέτουμε 3 κουτ. της σούπας από την σαντιγύ που έχουμε ετοιμάσει και ανακατεύουμε.

  7. 7

    Εν τω μεταξύ, έχουμε τοποθετήσει 1 στρώση μπισκότα σε pyrex 33cm x 23cm και πάνω από αυτά ρίχνουμε μια στρώση από την κρέμα (περίπου το 1/2). Στη συνέχεια τοποθετούμε ακόμα μια στρώση μπισκότα και τα καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα (μπορει να μην την πάρει όλη την κρέμα που ετοιμάσαμε). Την 2η στρώση κρέμας ζαχαροπλαστικής την καλύπτουμε με σαντιγύ.

  8. 8

    Θρυμματίζουμε 2 μπισκότα και με αυτά καλύπτουμε την σαντυγί. Στο τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

  9. 9

    Το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει. Καλό είναι να το ετοιμάσουμε την ημέρα που το χρειαζόμαστε ώστε να είναι τραγανό το μπισκότο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

georgiageorgitsa
georgiageorgitsa @cook_8494764
στις
ALEXANDROUPOLH,Greece