κύρια φωτογραφία συνταγής Το μοναδικό Σάμαλι της μαμάς
nanat
nanat @cook_8488018
,ellada

Σάμαλι νηστίσιμο και διαίτης. Όποτε το φτιάχνει η μαμά το τρώμε μέσα από το ταψί!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν το κόβω προτού απορροφήσει όλο το σιρόπι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 φλ. ζάχαρη
  2. 1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
  3. 2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  4. 1 φλ. νερό
  5. 1 φλ. χυμό πορτοκάλι
  6. 1 κ.γ. μπέικιν
  7. 1 κ.γ. σόδα
  8. 1 κ.γ. αμμωνία (την οποία τη διαλύουμε στο νερό που γράφω παραπάνω)
  9. 1/2 κ.σ. μαστίχα σπασμένη (για να τη σπάσω εύκολα την ανακατεύω με ένα κουταλάκι ζάχαρη)
  10. ξύσμα από ένα πορτοκάλι (αν θέλετε περισσότερο άρωμα)
  11. Σιρόπι
  12. 3,5 φλ. ζάχαρη
  13. 2,5 φλ. νερό
  14. χυμό από μισό λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύω τα στερεά υλικά μαζι σε μια λεκανίτσα.

  2. 2

    Σε μια άλλη ανακατεύω τα υγρά.

  3. 3

    Ρίχνω τα στερεά στα υγρά και ανακατεύω.

  4. 4

    Έτοιμο το μείγμα.

  5. 5

    Ψήνω στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

  6. 6

    Το βάζω σε ταψάκι 30άρι.

  7. 7

    Μόλις κρυώσει βράζω το σιρόπι για 5 λεπτα και το ρίχνω μέσα στο ταψί.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

Petros T
Petros T @cook_21320275
Καλησπέρα σας,Το αφήνετε καθόλου να φουσκώσει το μείγμα πριν το βάλετε στο ταψί για ψήσιμο;ευχαριστώ πολυ

Από

nanat
nanat @cook_8488018
στις
,ellada