Το μοναδικό Σάμαλι της μαμάς
Σάμαλι νηστίσιμο και διαίτης. Όποτε το φτιάχνει η μαμά το τρώμε μέσα από το ταψί!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν το κόβω προτού απορροφήσει όλο το σιρόπι.
Υλικά
-
1 φλ. ζάχαρη
-
1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
-
2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
-
1 φλ. νερό
-
1 φλ. χυμό πορτοκάλι
-
1 κ.γ. μπέικιν
-
1 κ.γ. σόδα
-
1 κ.γ. αμμωνία (την οποία τη διαλύουμε στο νερό που γράφω παραπάνω)
-
1/2 κ.σ. μαστίχα σπασμένη (για να τη σπάσω εύκολα την ανακατεύω με ένα κουταλάκι ζάχαρη)
-
ξύσμα από ένα πορτοκάλι (αν θέλετε περισσότερο άρωμα)
-
Σιρόπι
-
3,5 φλ. ζάχαρη
-
2,5 φλ. νερό
-
χυμό από μισό λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύω τα στερεά υλικά μαζι σε μια λεκανίτσα.
-
2
Σε μια άλλη ανακατεύω τα υγρά.
-
3
Ρίχνω τα στερεά στα υγρά και ανακατεύω.
-
4
Έτοιμο το μείγμα.
-
5
Ψήνω στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
-
6
Το βάζω σε ταψάκι 30άρι.
-
7
Μόλις κρυώσει βράζω το σιρόπι για 5 λεπτα και το ρίχνω μέσα στο ταψί.
Σχόλια (7)