Το μπυρόψωμο
Νόστιμο, γρήγορο ψωμάκι που μου το'παν γαλλικό (τι σχέση έχουν οι Γάλλοι με τη μπύρα...)
Η ζύμη δεν γίνεται όπως συνήθως στο ψωμί. Κολλάει στα χέρια και είναι σαν να θέλει και άλλο αλεύρι. Οταν βάλω το μίγμα στη φόρμα με τη βρεγμένη ανάποδη ενός κουταλιού ισιώνω τις "μύτες" του ζυμαριού για πιό λείο αποτέλεσμα.
Υλικά
-
1 φακελάκι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γρ.)
-
1 κ.γ. μέλι
-
1 τσιμπιά αλάτι (όσο πιάσουν τα τρία δάκτυλα ενωμένα)
-
1 κουτάκι μπύρα της αρεσκείας μας
-
Σουσάμι για πασπάλισμα, Προαιρετικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα λεκανάκι ρίχνω το αλεύρι και κάνω μια λακουβίτσα στη μέση.
-
2
Ρίχνω το μέλι, το αλάτι και αδειάζω μονομιάς το κουτάκι της μπύρας.
-
3
Ανακατεύω με πιρούνι ή τα χέρια φτιάχνοντας ένα πολύ πηχτό χυλό.
-
4
Αδειάζω σε βουτυρωμένο ταψάκι.
-
5
Αν θέλω πασπαλίζω με σουσάμι
-
6
Ψήνω για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς (εξαρτάται από τον φούρνο)
Σχόλια (149)