Το νοστιμότερο μοσχαράκι ever
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δε θέλετε να το κάνετε με βραστή πατάτα, μπορείτε να σερβίρετε με ρύζι, τηγανιτές πατάτες, μακαρόνι. Επίσης, αντί για πατάτα που προσθέτουμε στο ζουμάκι να βράσουν, μπορείτε να βάλετε χυλοπίτα ή κριθαράκι. Μια άλλη ιδέα είναι με τις πατάτες που θα βράσετε στο ζουμάκι του μοσχαριού, να φτιάξετε πουρέ. ΤipΕάν στο τέλος,αφού φαγωθεί το φαγητό, έχει μείνει ζουμί στην κατσαρόλα, αδειάστε το σε 1 μπουκάλι και φυλάξτε το στην κατάψυξη. Μπορείτε με αυτό να κάνετε τέλεια σουπίτσα με οποιοδήποτε ζυμαρικό θέλετε ή ρύζι.
Υλικά
-
1 κιλό μοσχάρι
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο
-
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα ή φρέσκα κρεμμυδάκια
-
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
-
1 φλ. κρασί κόκκινο
-
2 μεγάλες πράσινες πιπεριές σε χονδρά κομμάτια
-
1 πιπεριά Φλωρίνης μεγάλη σε χονδρά κομμάτια
-
3 μεγάλα καρότα σε παχουλές ροδέλες
-
1-2 κουταλιές τοματοπολτός
-
αλάτι-πιπέρι
-
3-4 κόκκοι μπαχάρι ή 1-2 πρέζες σκόνη
-
1 μεγάλο ξύλο κανέλας
-
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μέλι
-
5-6 πατατούλες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το μοσχάρι μόνο του να πάρει 2 βράσεις. Σε κάθε βράση ξαφρίζουμε,σουρώνουμε και ξεπλένουμε τα κομμάτια μόσχου, καθώς και την κατσαρόλα εσωτερικά.
-
2
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σε αυτό σωτάρουμε το κρέας με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
-
3
"Σβήνουμε" με το κρασί μας και προσθέτουμε τις πιπεριές με τα καρότα.
-
4
Αφήνουμε λίγο να βράσουν για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-
5
Ρίχνουμε τον τοματοπολτό αραιωμένο σε νερό, μαζί με όλα τα μπαχαρικά. Το μέλι το αφήνουμε για μετά.
-
6
Προσθέτουμε νερό περισσότερο από το να καλυφθεί το κρέας.
-
7
Βράζουμε στη χύτρα.
-
8
Μόλις ανοίξουμε τη χύτρα, θα δούμε να έχει πολύ υγρό το φαγητό. Σε αυτή τη φάση, κόβουμε και προσθέτουμε τις πατάτες και βράζουμε με ανοιχτό το καπάκι. Με αυτό τον τρόπο, οι πατάτες έχουν τη γεύση του κρέατος και επίσης, λόγω του αμύλου που απελευθερώνεται από την πατάτα, "δένει" ωραία η σάλτσα.
-
9
Λίγο πρίν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε μια βράση ακόμη.
Σχόλια (8)