Το πιο εύκολο γλυκό στον κόσμο
Χρονος ετοιμασιας 20'
Λίγα μυστικά ακόμα
Για ενα πιο ελαφρυ γλύκισμα, χρησιμοποιηστε τη μιση κρεμα γαλακτος κι ανακατεψτε την με 2 ασπραδια χτυπημενα σε μαρεγκα απαλη.
Υλικά
-
2 κουπες κρεμα γαλακτος χαμηλη σε λιπαρα
-
600 γρ. γιαουρτι με γευση βανιλιας ή ετοιμη κρεμα βανιλιας
-
400 γρ. μαρμελαδα φραουλα (ή αλλη γευση της αρεσκειας σας)
-
2-3 κουτ. καβουρδισμενα αμυγδαλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βαλτε στο μπολ του μιξερ την κρεμα γαλακτος και χτυπηστε την να πηξει και να γινει σαντιγυ.
-
2
Προσθεστε το γιαουρτι ή την ετοιμη κρεμα και ανακατεψτε απαλα.
-
3
Ριξτε μεσα στο μιγμα τη μιση μαρμελαδα κι ανακατεψτε την καλα.
-
4
Στρωστε κουταλιες απο την κρεμα μεσα σε διαφανα μπολ ή ποτηρια και καλυψτε με λιγη απο την υπολοιπη μαρμελαδα.
-
5
Επαναλαβετε τις στρωσεις, ωσπου να τελειωσουν ολα τα υλικα.
-
6
Πασπαλιστε με λιγο καβουρδισμενο αμυγδαλακι.
-
7
Φυλαξτε τα γλυκισματα στο ψυγειο, ωσπου να τα σερβιρετε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια