Το πιο εύκολο παντεσπάνι
Ένα εύκολο παντεσπάνι που δεν χρειάζεται σιρόπιασμα ή κόψιμο με κλωστή. Η συνταγή είναι της Μυρσίνης Λαμπράκη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αναφέρει 2 ταψιά 23x33 εκ. αλλά εγώ το έβαλα στο ορθογώνιο ταψί της κουζίνας και μου βγήκε ένα παντεσπάνι. Δεν αναφέρει αν ψήνεται στις αντιστάσεις ή στον αέρα εγώ το έψησα στο αέρα επειδή η βάση είναι η μαρέγκα. Το συγκεκριμένο παντεσπάνι δεν σιροπιάζεται γιατί το εσωτερικό του είναι αρκετά ζουμερό. Το έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές στο κλασικό Χριστουγεννιάτικο κορμό αλλά και σε τούρτες φτιάχνοντας αλλά 2 παντεσπάνια με τον ίδιο τρόπο. Ένα πολύ λεπτό στρώμα από το παντεσπάνι μπορεί να κολλήσει πάνω στο χαρτί ψησίματος. Μη τρομάξετε το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίξτε σε ένα μπολ τους κρόκους των αυγών και χτυπήστε με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα για 4' - 5' μέχρι να ασπρίσουν
-
2
Στο κάδο του μίξερ βάτε τα ασπράδια και χτυπήστε με το σύρμα με μέτρια ταχύτητα για 1' -2' μέχρι να αφρατέψουν.
-
3
Ανεβάστε την ταχύτητα και προσθέστε τη ζάχαρη σιγά σιγά και χτυπήστε μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
-
4
Ρίξτε τους χτυπημένους κρόκους μέσα στη μαρέγκα και με μια σπάτουλα σιλικόνης ανακατέψτε κυκλικά και απαλά από κάτω προς τα πάνω.
-
5
Κοσκινίστε μέσα στο κακάο και το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει αφράτο και λείο μείγμα.
-
6
Αφού βάλετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, βάζετε το μείγμα το στρώνετε με τη σπάτουλα να έχει λεία επιφάνεια και το ψήνεται για 9' λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C.
-
7
Μόλις βγάλετε το ταψί αναποδογυρίστε το παντεσπάνι πάνω σε άλλο χαρτί ψησίματος και ξεκολλήστε το προηγούμενο χαρτί ψησίματος.
-
8
Αφήστε να κρυώσει τελείως.
Σχόλια (4)