Faniola91
Faniola91 @cook_8495832
Kyparissía, Greece,

Ένα εύκολο παντεσπάνι που δεν χρειάζεται σιρόπιασμα ή κόψιμο με κλωστή. Η συνταγή είναι της Μυρσίνης Λαμπράκη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αναφέρει 2 ταψιά 23x33 εκ. αλλά εγώ το έβαλα στο ορθογώνιο ταψί της κουζίνας και μου βγήκε ένα παντεσπάνι.  Δεν αναφέρει αν ψήνεται στις αντιστάσεις ή στον αέρα εγώ το έψησα στο αέρα επειδή η βάση είναι η μαρέγκα. Το συγκεκριμένο παντεσπάνι δεν σιροπιάζεται γιατί το εσωτερικό του είναι αρκετά ζουμερό.  Το έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές στο κλασικό Χριστουγεννιάτικο κορμό αλλά και σε τούρτες φτιάχνοντας αλλά 2 παντεσπάνια με τον ίδιο τρόπο. Ένα πολύ λεπτό στρώμα από το παντεσπάνι μπορεί να κολλήσει πάνω στο χαρτί ψησίματος.  Μη τρομάξετε το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

9 Minutes
  1. 6 αυγά (330 γρ.)
  2. 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  3. 22 γρ. κακάο χωρίς ζάχαρη
  4. 33 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίξτε σε ένα μπολ τους κρόκους των αυγών και χτυπήστε με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα για 4' - 5' μέχρι να ασπρίσουν

  2. 2

    Στο κάδο του μίξερ βάτε τα ασπράδια και χτυπήστε με το σύρμα με μέτρια ταχύτητα για 1' -2' μέχρι να αφρατέψουν.

  3. 3

    Ανεβάστε την ταχύτητα και προσθέστε τη ζάχαρη σιγά σιγά και χτυπήστε μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.

  4. 4

    Ρίξτε τους χτυπημένους κρόκους μέσα στη μαρέγκα και με μια σπάτουλα σιλικόνης ανακατέψτε κυκλικά και απαλά από κάτω προς τα πάνω.

  5. 5

    Κοσκινίστε μέσα στο κακάο και το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει αφράτο και λείο μείγμα.

  6. 6

    Αφού βάλετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, βάζετε το μείγμα το στρώνετε με τη σπάτουλα να έχει λεία επιφάνεια και το ψήνεται για 9' λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C.

  7. 7

    Μόλις βγάλετε το ταψί αναποδογυρίστε το παντεσπάνι πάνω σε άλλο χαρτί ψησίματος και ξεκολλήστε το προηγούμενο χαρτί ψησίματος.

  8. 8

    Αφήστε να κρυώσει τελείως.

Αντιδράσεις

Από

Faniola91
Faniola91 @cook_8495832
στις
Kyparissía, Greece,

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα

Κορυφαία αναζήτηση σε