Το πιο εύκολο ψωμί του κόσμου
Ιρλανδέζικο ψωμί με σόδα. Το πιο εύκολο και το πιο γρήγορο στον κόσμο.
Λίγα μυστικά ακόμα
(*) Αν δεν έχετε ξινόγαλο δείτε στη σελίδα του site πως μπορείτε να αντικαταστήσετε με γάλα και χυμό λεμονιού.Το καρβελάκι είναι περίπου 500-550 gr. Εδώ μπορείτε να δείτε ένα βιντεάκι για ζύμωμα. Η συνταγή είναι απο το http//foodjunkie.eu/
Υλικά
-
170 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
-
170 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
290 ml ξινόγαλο (*)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα αλεύρια, τη σόδα και το αλάτι
-
2
Και ανακατέψτε καλά.
-
3
Τρίψτε με τα δάχτυλά σας το βούτυρο με τα αλεύρια να γίνουν σα χοντρά ψίχουλα.
-
4
Κάντε μια λακουβίτσα στο κέντρο, προσθέστε το ξινόγαλα
-
5
Και ανακατέψτε καλά.
-
6
Μαζέψτε με τα χέρια σας τη ζύμη απο το μπόλ (θα πρέπει να έχετε μια ζύμη σχετικά εύπλαστη), τοποθετήστε τη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για ελάχιστα λεπτά (αν κολλάει η ζύμη απλώς ρίχνετε λίγο επιπλέον αλεύρι στην επιφάνεια εργασίας).
-
7
Σχηματίστε ένα καρβέλι και χαράξτε το στην κορυφή με ένα μαχαίρι σε σχήμα σταυρού. Τοποθετήστε το καρβελάκι σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, πιέστε το ελαφρώς να απλώσει, ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά
-
8
Και αφήστε το σε σχάρα να κρυώσει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)