Το πιο γρήγορο και τέλειο υγρό κέικ σοκολάτας
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορεί να συνοδευτεί με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.
Υλικά
-
150 γραμ. κουβερτούρα γάλακτος
-
60 γραμ. βούτυρο
-
100 γραμ. καστανή ζάχαρη
-
4 αυγά
-
4 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνετε σε μπεν μαρί το βούτυρο με την κουβερτούρα και αποσύρετε απο τη φωτιά ώστε να κρυώσουν λίγο.
-
2
Χτυπάτε τα αυγά με την καστανή ζάχαρη και έπειτα προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας.
-
3
Ρίχνετε το μίγμα αυγού και καστανής ζάχαρης μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε απαλά με ένα κουτάλι.
-
4
Μοιράζετε το μίγμα σε 6 ατομικά πυρίμαχα φορμάκια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ στους 220οC για 10 λεπτά, ώστε να ψηθεί το κέικ εξωτερικά αλλά μέσα να παραμένει υγρό.
Σχόλια (2)