Το ρύζι του Γιώργου
Νόστιμο, αρωματικό, μα πάνω απ'όλα εύκολο και γρήγορο ρύζι - ιδανικό για νηστεία. Το έφτιαξε ο άνδρας μου ο μαγειροπειραματιστής για να μου κάνει έκπληξη και ομολογώ πως το έφαγα σχεδόν όλο!
Υλικά
-
1 κούπα ρύζι basmati
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 κρεμμύδι
-
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
-
αποξηραμένο βασιλικό
-
αρκετό κάρυ
-
αλάτι, πιπέρι
-
λίγο λάδι
-
2 κούπες νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Τα βάζουμε μαζί στην κατσαρόλα με ελάχιστο λάδι σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν.
-
2
Όταν μαραθούν προσθέτουμε το ρύζι με λίγο ακόμα λάδι και ανακατεύουμε τακτικά για 2-3 λεπτά.
-
3
Προσθέτουμε το κάρυ, το αλάτι και το πιπέρι, τον βασιλικό και το ξύσμα του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε τακτικά για 1-2 λεπτά ακόμα.
-
4
Τέλος προσθέτουμε το νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση. Αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και να βράσει τελείως το ρύζι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια