κύρια φωτογραφία συνταγής Το ρύζι του Γιώργου

Το ρύζι του Γιώργου

9 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Aleishan
Aleishan @Aleishan

Νόστιμο, αρωματικό, μα πάνω απ'όλα εύκολο και γρήγορο ρύζι - ιδανικό για νηστεία. Το έφτιαξε ο άνδρας μου ο μαγειροπειραματιστής για να μου κάνει έκπληξη και ομολογώ πως το έφαγα σχεδόν όλο!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 άτομα
  1. 1 κούπα ρύζι basmati
  2. 2 σκελίδες σκόρδο
  3. ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  4. αποξηραμένο βασιλικό
  5. αρκετό κάρυ
  6. αλάτι, πιπέρι
  7. λίγο λάδι
  8. 2 κούπες νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Τα βάζουμε μαζί στην κατσαρόλα με ελάχιστο λάδι σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν.

  2. 2

    Όταν μαραθούν προσθέτουμε το ρύζι με λίγο ακόμα λάδι και ανακατεύουμε τακτικά για 2-3 λεπτά.

  3. 3

    Προσθέτουμε το κάρυ, το αλάτι και το πιπέρι, τον βασιλικό και το ξύσμα του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε τακτικά για 1-2 λεπτά ακόμα.

  4. 4

    Τέλος προσθέτουμε το νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση. Αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και να βράσει τελείως το ρύζι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Aleishan
Aleishan @Aleishan
στις
Σχεδόν υπόσχομαι ότι δε θα πάθετε τροφική δηλητηρίαση.
Δες περισσότερα