κύρια φωτογραφία συνταγής Το τέλειο κέικ της μαμάς μου

Το τέλειο κέικ της μαμάς μου

Μαγειρεύτηκε 1 φορά
NINOUSKA
NINOUSKA @cook_8455921
,ELLADA

Είναι ένα πολύ νόστιμο και πανεύκολο κέικ. Δοκιμάστε το και δεν θα το μετανιώσετε. Είναι το τέλειο κέικ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να φτιάξετε μία δική σας κρέμα ή να λιώσετε σοκολάτα και να το πασπαλίσετε από πάνω. Οσα πιο πολλά καρύδια, βάλετε τόσο το καλύτερο.Η συνταγή προέρχεται από την Ρωσία.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για το κέικ
  2. 2 κ.σ. ζάχαρη
  3. 2 κ.γ. σόδα
  4. λίγο ξύδι
  5. 2 μικρά γιαούρτια ατομικά
  6. 3 κ.σ. κοφτές μαργαρίνη
  7. 3 ποτήρια του νερού αλεύρι φαρινάπ
  8. 100 γρ.καριδόψυχα
  9. Για την κρέμα
  10. 3 ποτήρια γάλα
  11. 2 ποτήρια ζάχαρη
  12. 7 κ.γ. κόρν φλάουρ
  13. 1 βανίλια
  14. 200 γρ. μαργαρίνη
  15. Για το γλάσσο
  16. 20 γρ. μαργαρίνη
  17. 7 κ.σ. γάλα
  18. 2 κ.γ. νές καφέ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτύπαμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ για περίπου τρία λεπτά.

  2. 2

    Προσθέτουμε το γιαούρτι, το βούτυρο, το αλεύρι, την καριδόψυχα και την σόδα, την οποία έχουμε ανακατέψει σε ένα φλιτζανάκι μαζί με το ξύδι και έχει αφρίσει.

  3. 3

    Τα ανακατέβουμε όλα μαζί και βάζουμε το μείγμα του κέικ σε μία φόρμα για παντεσπάνι ή σε ένα μικρό ταψάκι, να ψηθεί.

  4. 4

    Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο για μία περίπου ώρα.

  5. 5

    Ετοιμάζουμε την κρέμα βάζοντας σε μία κατσαρόλα τα 2 ποτήρια γάλα με την ζάχαρη. Το φέρνουμε σε βράση και προσθέτουμε το κόρν φλάουρ, το οποίο το έχουμε ανακατέψει στο υπόλοιπο γάλα.

  6. 6

    Προσθέτουμε και την βανίλια, χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό και και το ανακατέβουμε για περίπου πέντε λεπτά μέχρι να πήξει (να γίνει όπως το σαλέπι). Κατεβάζουμε από την φωτιά να κρυώσει καλά.

  7. 7

    Σε ένα άλλο μπολάκι χτυπάμε ένα αυγό με το βούτυρο και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει καλά το βούτηρο.

  8. 8

    Βγάζουμε το κέικ και ξεφορμάρουμε, και όπως είναι ζέστο το κόβουμε οριζόντια, δηλαδή σαν να έχουμε δύο παντεσπάνια. Ρίχνουμε όση περισσότερη κρέμα μπορούμε στο ένα κομμάτι, ώστε να την αποροφήσει, βάζουμε και το άλλο κομμάτι από πάνω και κάνουμε το ίδιο ακριβώς. Αφήνουμε το κέικ στην άκρη να κρυώσει.

  9. 9

    Για το γλάσσο, χτυπάμε το βούτυρο, το γάλα, το νές καφέ και την ζάχαρη άχνη.

  10. 10

    Πασπαλίζουμε όλο το κέικ από πάνω με το γλάσσο και τέλος ρίχνουμε και λίγη καριδόψυχα από πάνω.

  11. 11

    Σερβίρουμε το κέικ μετά από τρείς ώρες τουλάχιστον που θα το έχουμε βάλει στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (19)

maria24
maria24 @cook_8455946
Πρωτότυπο!μπράβο,ένα κεικ διαφορετικό από τα άλλα!θα το φτιάξω τ\'απόγευμα και θα επιστρέψω με πιρουνάκια!

Από

NINOUSKA
NINOUSKA @cook_8455921
στις
,ELLADA

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα