Το τέλειο μπισκότο

Μαγειρεύτηκε 12 φορές
Sitronella
Sitronella @Sitronella
Τραχήλα

Μπισκότα με νιφάδες βρώμης, φυστικοβούτυρο και σοκολάτα. Πραγματικά τέλεια μπισκότα, αφράτα και πεντανόστιμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα μπισκότα αυτά μοιάζουν πάρα πολύ με τα Μπισκότα με Βρώμη και Σοκολάτα που έχω προσθέσει (άλλο οικογενειακώς αγαπημένο μπισκότο), μόνο που έχουν και μια μικρή ιδέα από τη γεύση του φυστικοβούτυρου (χωρίς όμως να κυριαρχεί). Είναι πολύ εύκολα, γρήγορα και νόστιμα. Η μια φουρνιά δεν μας έφτασε, μια που έφυγε σε μια μέρα μέσα!Δεν είχα κομματάκια κουβερτούρας που βάζω συνήθως και έβαλα τρούφα. Έγιναν τέλεια!Τη συνταγή τη βρήκα στο allrecipes και αν έκανα σωστούς υπολογισμούς, πρέπει να έχει γύρω στις 130 θερμίδες το κάθε μπισκότο (ανάλογα φυσικά με το μέγεθος).Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
25-30
  1. 100 γρ βούτυρο
  2. 1/2 φλ. ζάχαρη
  3. 1/3 φλ. καστανή ζάχαρη πατικωμένη
  4. 1 βανίλια
  5. 1 φλ. αλεύρι
  6. 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  7. 1/4 κ.γ. αλάτι
  8. 1/2 φλ. νιφάδες βρώμης

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε μπολ το βούτυρο και τις δύο ζάχαρες και χτυπάμε να γίνουν κρέμα.

  2. 2

    Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο, τη βανίλια και το αυγό και ανακατεύουμε καλά.

  3. 3

    Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Ρίχνουμε και αυτό το μείγμα στο πρώτο και ανακατεύουμε μέχρι να "υγρανθεί" ας πούμε όλο (όχι πάρα πολύ δηλαδή). Η ζύμη μας θα είναι σφιχτούλα

  4. 4

    Ανακατέψτε μέσα τις νιφάδες βρώμης και τα κομμάτια σοκολάτας.

  5. 5

    Στρώστε τα ταψάκια σας με λαδόκολλα. Κάντε μπάλες μικρές με τη ζύμη, βάλτε τις στο ταψάκι και μετά πατήστε τις ελαφρά με το κουτάλι. Δεν θα απλώσουν πάρα πολύ τα μπισκότα, αλλά μην τα βάλετε και κολλητά.

  6. 6

    Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°, για 10-12 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν για άλλα 5 λεπτά πάνω στη λαδόκολλα και μετά μεταφέρτε τα πάνω σε σχαρίτσα για να κρυώσουν τελείως.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (12)

Σχόλια (31)

Ελευθερία
Ελευθερία @lele_loveforfood
Καλημέρα. δεν εχω καστανή ζάχαρη σπίτι αυτή ρη στιγμή. αν την αντικαταστήσω με την κρυσταλλική θα επηρεάσει καθόλου τη συνταγή λες? Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Τραχήλα
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα