Το τέλειο νηστίσιμο κέικ
Tο τέλειο νηστίσιμο κέικ! Mοναδική γεύση, φουσκώνει και δεν μένει υγρό ή άψητο μέσα. με το γλάσο από πάνω απογειώνεται!!! Δοκιμάστε το.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιο άλλο χυμο φρούτου (π.χ. μπανάνα).Στο γλάσο μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες λικέρ.
Υλικά
-
3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-
1 φλ. ζάχαρη
-
1 φλ. ηλιέλαιο
-
2 φλ. χυμό πορτοκάλι
-
2 βανίλιες
-
τρούφα κουβερτούρας (περίπου μισό φακελάκι)
-
Για το γλάσο
-
2 κ.σ. ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το ηλιέλαιο σε ένα μπολ και το χτυπάμε λίγο με το μίξερ. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
-
2
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τις βανίλιες, τα προσθέτουμε στο μείγμα με το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Βάζουμε και το χυμό πορτοκάλι.
-
3
Τέλος, βάζουμε και την τρούφα και ανακατεύουμε με το κουτάλι.
-
4
Τοποθετούμε το μείγμα σε μια φόρμα και ψήνουμε στους 180ο στον αέρα στη μεσαία θέση για περίπου 45 λεπτά.
-
5
Για το γλάσο, ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί ή σε χαμηλή φωτιά τη μαργαρίνη ή το ηλιέλαιο με την ζάχαρη. Αφού λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε και την κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια. Μόλις λιώσει η κουβερτούρα περιχύνουμε το κέικ. Μμμμ, τέλειο!
Σχόλια (3)