dimitsatsa
dimitsatsa @cook_8487706

Tο τέλειο νηστίσιμο κέικ! Mοναδική γεύση, φουσκώνει και δεν μένει υγρό ή άψητο μέσα. με το γλάσο από πάνω απογειώνεται!!! Δοκιμάστε το.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιο άλλο χυμο φρούτου (π.χ. μπανάνα).Στο γλάσο μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες λικέρ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

πάνω από 10 άτομα
  1. 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  2. 1 φλ. ζάχαρη
  3. 2 φλ. χυμό πορτοκάλι
  4. 2 βανίλιες
  5. τρούφα κουβερτούρας (περίπου μισό φακελάκι)
  6. Για το γλάσο
  7. 2 κ.σ. ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το ηλιέλαιο σε ένα μπολ και το χτυπάμε λίγο με το μίξερ. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε.

  2. 2

    Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τις βανίλιες, τα προσθέτουμε στο μείγμα με το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Βάζουμε και το χυμό πορτοκάλι.

  3. 3

    Τέλος, βάζουμε και την τρούφα και ανακατεύουμε με το κουτάλι.

  4. 4

    Τοποθετούμε το μείγμα σε μια φόρμα και ψήνουμε στους 180ο στον αέρα στη μεσαία θέση για περίπου 45 λεπτά.

  5. 5

    Για το γλάσο, ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί ή σε χαμηλή φωτιά τη μαργαρίνη ή το ηλιέλαιο με την ζάχαρη. Αφού λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε και την κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια. Μόλις λιώσει η κουβερτούρα περιχύνουμε το κέικ. Μμμμ, τέλειο!

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

ΡΑΝΙΑ Α
ΡΑΝΙΑ Α @marilena06
Παρα πολυ ωραίο για νηστισιμο και πολυ αφρατο. Το πορτοκάλι το κανει πολυ αρωματικό. Οσο για το γλασο το απογειωνει!!!!!!!!

Από

dimitsatsa
dimitsatsa @cook_8487706
στις

Κορυφαία αναζήτηση σε