Το τέλειο προφιτερόλ
Η πιο νόστιμη κρέμα σοκολάτας για προφιτερόλ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μάτι της κουζινάς να ειναι στην μέτρια σκάλα γιατί μπορεί να κολλήσει.Θα αργήσει λίγο να πήξει αλλά πετυχαίνει 100%.Επίσης για να μην σβολιάσει τα χτυπάω με το μίξερ.
Υλικά
-
1 λίτρο γάλα njoy (σοκολατούχο)
-
3 κουτ.σουπ. κακάο
-
6 κουτ. σουπ. κορν φλάουρ
-
1 κουταλιά βιταμ
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
1 τετράγωνο κομμάτι κουβερτούρα (25γρ)
-
σουδάκια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, την ζάχαρη, και την κουβερτούρα.
-
2
Κρατάμε λίγο από το γάλα και ανακατεύουμε με το κορν φλάουρ και το κακάο.
-
3
Μόλις τα υλικά πάρουν μια βράση ρίχνουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην σβολιάσει.
-
4
Μόλις πήξει η κρέμα αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
-
5
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
-
6
Στο μεταξύ έχουμε χτυπήσει την σαντιγύ που η υφή της εχει γίνει σαν γιαούρτι και γεμίζουμε τα σου.
-
7
Τα τοποθετούμε σε μπολάκια και απο πάνω ρίχνουμε την κρέμα με το κακάο.
Σχόλια (108)