Το τέλειο ρυζόγαλο της μαμάς μου
Είναι το μόνο ρυζόγαλο που δεν μυρίζει γαλατίλα και δεν είναι άσπρο αλλά κρεμ. Δοκιμάστε το!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή να μην μας χυθεί το γάλα γιαυτο θέλει σιγανή φωτιά.
Υλικά
-
1 λίτρο φρέσκο γάλα
-
2 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ
-
1/2 ποτήρι ζάχαρη
-
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
-
1 βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το γάλα εκτός από δυο δαχτυλάκια(που κρατάμε στην άκρη) σε μία κατσαρόλα.
-
2
Μόλις πάρει βράση το γάλα προσθέτουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε 13 λεπτά ακριβώς.
-
3
2 λεπτά πριν βγει το ρύζι προσθέτουμε την βανίλια ανακατεύω.
-
4
Στα δύο δαχτυλα γάλα που έχουμε κρατήσει ανακατεύουμε τον ανθο αραβοσίτου, θα το χρησιμοποιήσουμε λίγο αργότερα.
-
5
Μόλις περάσουν τα 13 λεπτά προσθέτουμε την ζάχαρη στο ρύζι και ανακατεύουμε για λίγο.
-
6
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα 2 δαχτύλακια γάλα.
-
7
Εχουμε κλειστό το μάτι και ξαναβάζουμε επάνω την κατσαρόλα να πάρει 2-3 βρασεις.
-
8
Μοιράστε σε μπολάκια και πασπαλίστε με κανέλα.
Σχόλια (31)