Το τελειότερο σαγανάκι με θαλασσινά
Καλαμαράκια και γαρίδες με πιπεριές Φλωρίνης, τσίπουρο και γραβιέρα κάνουν ένα υπέροχο και απολαυστικό σαγανάκι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ το έφτιαξα με αυτά τα δυο θαλασσινά και έγινε υπέροχο, αλλά μπορούμε να προσθέσουμε και μύδια φρέσκα ή ό,τι άλλο μας αρέσει.
Υλικά
-
20 γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες εντελώς
-
0.5 κιλό καλαμαράκια φρέσκα μικρά
-
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
-
3 σκελίδες σκόρδο το ίδιο
-
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
-
0.5 κούπα λάδι - λίγο αλάτι και κόκκινο πιπέρι
-
1 μικρό κρασοπότηρο τσίπουρο
-
1 κούπα τριμμένη γραβιέρα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε γαρίδες από το κέλυφος και τα κεφάλια και τα καλαμαράκια. Τα καλαμαράκια τα κόβουμε σε ροδέλες.
-
2
Βάζουμε σ'ένα βαθύ τηγάνι το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να ροδίσουν για λίγο.
-
3
Μετά τα καλαμαράκια και τις γαρίδες.
-
4
Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπεριές, λίγο αλάτι και πιπέρι.
-
5
Ανακατεύουμε να μαλακώσουν και οι πιπεριές και σβήνουμε με το τσίπουρο.
-
6
Παίρνει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη ντομάτα και το θυμάρι.
-
7
Αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά να δέσει η σάλτσα και σβήνουμε τη φωτιά.
-
8
Τέλος προσθέτουμε και το τυρί, αν δεν θέλουμε όλο ρίχνουμε το μισό και μετά όσο ακόμα θέλουμε και σερβίρουμε αμέσως το μυρωδάτο σαγανάκι μας, ζεστό μαζί με τηγανιτές πατατούλες ή με μια υπέροχη μακαρονάδα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)