Το Τουρλού της mama
Είναι το γνωστό τουρλού με κάποιες παραλλαγές δικές μου!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ελαιόλαδο να είναι καλής ποιότητας.Το νερό μπορεί να μειωθεί ή και να προστεθεί ανάλογα με την φωτιά σας.. Βγάλτε το με ζουμί.. Μην το αφήσετε να ξεραθεί. Το λατρεύουν τα παιδιά που είναι δύσκολα στα λαχανικά.. Είναι σχετικά "γλυκό" σαν φαγητό αλλά με το αλάτι μπορείτε να το ισορροπήσετε.. Καλή επιτυχία!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κύβους ή ροδέλες. Τσιγαρίζουμε (καραμελώνουμε) πρώτα το κρεμμύδι με μία κουτ. γλυκού ζάχαρη και λίγο ελαιόλαδο.
-
2
Μετά ρίχνουμε τις πατάτες και τα καρότα, μετά τα κολοκυθάκια και τέλος τις μελιτζάνες.
-
3
Τα τσιγαρίζουμε ελαφρά και μετά τα σβήνουμε με την σάλτσα ντομάτας και τον πελτέ.
-
4
Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, μισή κούπα ελαιόλαδο, τα μήλα, τις σταφίδες, τον κύβο και αλάτι πιπέρι.
-
5
Το σκεπάζουμε και βράζουμε σε σιγανή φωτιά να μαλακώσουν για περίπου 10 λεπτά. Ανακατεύουμε καλά.
-
6
Τέλος βγάζουμε το καπάκι και βράζουμε για ακόμα 15 με 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά να φύγουν τα υγρά χωρίς να ανακατεύουμε πολύ να μην τα λιώσουμε. Μόλις δέσει η σάλτσα είναι έτοιμα.
-
7
Αν θέλουμε τα αδειάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε ελάχιστα στο φουρνο.. εγώ δεν το κάνω και το τρώμε πολύ ευχάριστα..
Σχόλια (5)