Το τσουρέκι τρανσφόρμερ

,

Περιγραφή

Τα πιο μαστιχωτά και παραφουσκωμένα τσουρέκια ever!

Το τσουρέκι τρανσφόρμερ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια (πήρα από φούρνο)
  • 25 γρ. μαγιά ξηρή
  • 100 ml γάλα εβαπορέ (όχι ζαχαρούχο)
  • 100 ml νερό
  • 1 κουτ. γλ. μαχλέπι
  • 1 κουτ. γλ. κακουλέ (κάρδαμο)
  • 1 κουτ. γλ. μαστίχα
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι (ξύσμα και χυμός)
  • 200 γρ. βούτυρο (ανάλατο)
  • 4 αυγά + 1 αυγό για την επικάλυψη
  • 200 γρ. ζάχαρη (εξαρτάται πόσο γλυκά τα θέλετε)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Τσουρέκια
Εποχιακά: Πασχαλινή
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Φτιάχνει: 2-3 τσουρέκια μεγάλα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 4' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 45' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα. Αφήνουμε στην άκρη και χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Ρίχνουμε έπειτα τη μαγιά και προσθέτουμε λίγο - λίγο το αλεύρι.
  2. Σκεπάζουμε την κούπα με μεμβράνη και με μια κουβέρτα και το βγάζουμε στον ήλιο. Αν δεν έχει ήλιο σε φούρνο στους 40°C.
  3. Μόλις διπλασιαστεί είναι έτοιμο για πλέξιμο. Το πλέκουμε και μετά το αφήνουμε και πάλι να διπλασιαστεί. 
  4. Ψήνουμε στους 155°C σε προθερμασμένο φούρνο, στο αερόθερμο.  Η επιτυχία είναι σίγουρη!!! Καλοφάγωτα...

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για ξύσμα πορτοκαλιού μπορείτε να βάλετε και ξύσμα λεμονιού. Αβγουλάκια ελευθέρας βοσκής και βούτυρο αγνό!

Σχετικές συνταγές

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Πασχαλινά έθιμα από όλο τον κόσμο
    Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι έθιμα έχουν οι άλλοι λαοί...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Ελάτε να φτιάξουμε τσουρέκια!
    Πάσχα χωρίς αφράτα και λαχταριστά τσουρεκάκια δεν ...
    Το βάψιμο των πασχαλινών αυγών
    Η παράδοση θέλει την Μεγάλη Πέμπτη, οι νοικοκυρές ...
    Πασχαλινά μενού για όλους!
    Πάσχα έρχεται και όλοι ανυπομονούμε να μαζευτούμε ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της anthikouki