Το τσουρέκι τρανσφόρμερ

,

Περιγραφή

Τα πιο μαστιχωτά και παραφουσκωμένα τσουρέκια ever!

Το τσουρέκι τρανσφόρμερ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια (πήρα από φούρνο)
  • 25 γρ. μαγιά ξηρή
  • 100 ml γάλα εβαπορέ (όχι ζαχαρούχο)
  • 100 ml νερό
  • 1 κουτ. γλ. μαχλέπι
  • 1 κουτ. γλ. κακουλέ (κάρδαμο)
  • 1 κουτ. γλ. μαστίχα
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι (ξύσμα και χυμός)
  • 200 γρ. βούτυρο (ανάλατο)
  • 4 αυγά + 1 αυγό για την επικάλυψη
  • 200 γρ. ζάχαρη (εξαρτάται πόσο γλυκά τα θέλετε)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Τσουρέκια
Εποχιακά: Πασχαλινή
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Φτιάχνει: 2-3 τσουρέκια μεγάλα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 4' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 45' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα. Αφήνουμε στην άκρη και χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Ρίχνουμε έπειτα τη μαγιά και προσθέτουμε λίγο - λίγο το αλεύρι.
  2. Σκεπάζουμε την κούπα με μεμβράνη και με μια κουβέρτα και το βγάζουμε στον ήλιο. Αν δεν έχει ήλιο σε φούρνο στους 40°C.
  3. Μόλις διπλασιαστεί είναι έτοιμο για πλέξιμο. Το πλέκουμε και μετά το αφήνουμε και πάλι να διπλασιαστεί. 
  4. Ψήνουμε στους 155°C σε προθερμασμένο φούρνο, στο αερόθερμο.  Η επιτυχία είναι σίγουρη!!! Καλοφάγωτα...

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για ξύσμα πορτοκαλιού μπορείτε να βάλετε και ξύσμα λεμονιού. Αβγουλάκια ελευθέρας βοσκής και βούτυρο αγνό!

Σχετικές συνταγές

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Μυρωδάτα πορτοκάλια παντού
    Τα πορτοκάλια είναι σίγουρα το φρούτο που πρωταγων...
    Πασχαλινά μενού για όλους!
    Πάσχα έρχεται και όλοι ανυπομονούμε να μαζευτούμε ...
    Γάλα: λευκός θησαυρός
    Κάποιοι το λατρεύουν και καταναλώνουν λίτρα, κα...
    Ελάτε να φτιάξουμε τσουρέκια!
    Πάσχα χωρίς αφράτα και λαχταριστά τσουρεκάκια δεν ...
    Τρόποι μαγειρέματος αυγών
    Τρόποι μαγειρέματος, λοιπόν, (και όχι απλώς συν...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της anthikouki