Toffee sauce

Bαθμολογία: 4.7778
       
 
9 ψήφοι
,

Περιγραφή

Γλάσο (σορόπι) καραμέλας - κρέμας γάλακτος - βουτύρου, που δίνει θεική γεύση στα κέικ ή στα τσουρεκάκια μας.
Toffee sauce
photo: flora

Τι χρειαζόμαστε:

  • 140 γραμ. ζάχαρη
  • 50 γραμ. βούτυρο
  • 320 γραμ. κρέμα γάλακτος.

Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:


  1. Βάζουμε τη ζάχαρη να καραμελώσει σε ένα κατσαρολάκι
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο και τέλος την κρέμα και το αφήνουμε να βράσει λίγο να γίνει μια αραιή κρέμα ή ανάλογα με το πόσο θέλουμε να στέκεται στο γλυκό μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αραιή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν σιρόπι σε κέικ ή τσουρεκάκια ακόμη και στο παγωτό. Ταιριάζει τέλεια με τα ρολάκια κανέλας (cinnamon rolls).

Σχετικές συνταγές

Caramel Sauce Caramel Sauce
       
       
(14)
Sticky Toffee Pudding Sticky Toffee Pudding
       
       
(2)

    22 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από vassiliki2, 1-10-08  
    μια ερώτηση έχω. όταν βάλουμε τη ζάχαρη να καραμελώσει τι κάνουμε? απλά ανοίγουμε το μάτι και ανακατεύουμε? πόση ώρα χρειάζεται περίπου? sorry αλλά ειμαι άσχετη και θα ήθελα τη βοήθεια σου.
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 1-10-08  
    vassiliki2, βάζουμε την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι με βαρύ πάτο, με 1-2 σταγόνες νερό και την αφήνουμε στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή θερμοκρασία να πάρει η ζάχαρη χρυσοκάστανο χρώμα. Η ζάχαρη λιώνει απ' την θερμοκρασία και καίγεται έτσι γίνεται η καραμέλα. Τώρα εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μαύρη ζάχαρη, χωρίς να την κάψουμε απλά την ανακατεύουμε με το βούτυρο στη φωτιά και μετά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε μέχρι να πήξει. Εγώ προτιμώ την καραμελωμένη πάντως λόγω γεύσης. Ελπίζω να σε βοήθησα:-)
    #
    Σχόλιο από Τσιπρόνι, 1-10-08  
    χεχε! νάτη η θεική σως!ενημερώνω μόλις τη φτιάξω!
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 1-10-08  
    Ελενίτσα είναι υπέροχη !!!!!!!!!!!!
    Ταίριαξε θαυμάσια στο το κέικ μόκα!!!
    #
    Σχόλιο από chilli, 3-2-09  
    πολυ ωραιο σιροπι!θυμιζει τις καραμελες βουτυρου κ παει με ολα! κ με τα ρολακια κανελας ΑΛΛΑ κ με τα ντονατς φουρνου της sitronella που εγω τα βουταγα μεσα στο σιροπι...!
    #
    Σχόλιο από ΦΒούλα, 13-3-09  
    Απλά τ έ λ ει ο! μόνο προσοχή μην καει η ζάχαρη θέλει χαμηλή θερμοκρασία.
    #
    Σχόλιο από mele, 14-3-09  
    με γάλα δε γινεται?????Αντι κρεμας γαλακτος????
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 14-3-09  
    mele δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ με γάλα. Αν το δοκιμάσεις (με γάλα συμπυκνωμένο) πες μας το αποτέλεσμα.
    #
    Σχόλιο από flora, 28-3-09  
    Καλέ, τι ωραίο πράμα είναι τούτο? Μόλις το έφτιαξα (με μαύρη ζάχαρη) και περιμένω να βγούνε τα τσουρέκια μου να τα "λούσω".... Να βάλω λες και σ΄αυτό που έχει γέμιση σοκολάτας, ή μόνο σ΄αυτό με τη γέμιση μαύρης ζάχαρης, κανέλας και καρύδι?
    #
    Σχόλιο από flora, 28-3-09  
    ....Καλέέέέέ....ξέχασα τα πιρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 28-3-09  
    flora μου βάλε και κάμε τις δοκιμές σου, πιστεύω ταιριάζει με όλες τις γεύσεις;-)
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 30-3-09  
    πειραζει αν η κρεμα ειναι με λιγα λιπαρα?ειναι σαν σιροπι η ελαφρυα κρεμα-σαλτσα που στεκεται?
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 30-3-09  
    Δεν νομίζω να πειράζει ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ. Για το πόσο πηχτή θα γίνει εξαρτάται από εσένα, αν τη βράσεις περισσότερο θα πήξει πιό πολύ αν τη βράσεις λιγότερο θα γίνει σαν σιρόπι καραμέλας.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 30-3-09  
    σ ευχαριστω πολυ καλη μου!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 31-3-09  
    η αληθεια ειναι πως απετυχε!μολις εγινε η ζαχαρη καστανη, εριξα το βουτυρο.και μετα την κρεμα.η ζαχαρη εγινε κομποι καραμελα..και το πεταξα!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 1-4-09  
    ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ μπορεί να σου έκαψε πολύ η ζάχαρη και πέτρωσε μετά. Μήπως την έκαψες σε μεγάλη θερμοκρασία? δεν μπορώ να σκεφτώ τι άλλο μπορεί να έφταιξε.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 1-4-09  
    ισως, τι να πω..μολις εγινε χρυσοκαφε κ εβαλα το βουτυρο...απελπιστηκα ενω ενθαρρυνθηκα απο τα σχολια!!
    #
    Σχόλιο από sfetkopoulou elli, 28-1-10  
    #
    Σχόλιο από annOuLLi^^, 18-8-10  
    Είναι τέλειο!!! Ξετρελάθηκα με το πόσο ωραία γεύση έχει και σε χρόνο μηδέν! Το έφτιαξα ως σιρόπι και ήταν καταπληκτικό!
    Ευχαριστω πολύ!x
    #
    Σχόλιο από elenaki88, 14-1-11  
    Τέλεια η σως!!Είναι φοβερή..την έχω φτιάξει άπειρες φορές.Έχω όμως μια απορία..Αναρωτιέμαι αν και πόσο θα μπορούσαμε να διατηρήσουμε το σιρόπι.Για παράδειγμα να το τοποθετούσαμε σε βάζο ετσι ώστε όταν το χρειαστούμε να βρίσκεται διαθέσιμο.Και δέυτερον εκτός ψυγείου ή εντός?Φαντάζομαι ψυγείο αφού περιέχει κρέμα γάλακτος βρασμένη αλλα δεν θα κρυσταλλώσει η σύσταση του?Ευχαριστώ!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    14 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Τσιπρόνι, 1-10-08  
    χεχε! νάτη η θεική σως!ενημερώνω μόλις τη φτιάξω!
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 1-10-08  
    Ελενίτσα είναι υπέροχη !!!!!!!!!!!!
    Ταίριαξε θαυμάσια στο το κέικ μόκα!!!
    #
    Σχόλιο από chilli, 3-2-09  
    πολυ ωραιο σιροπι!θυμιζει τις καραμελες βουτυρου κ παει με ολα! κ με τα ρολακια κανελας ΑΛΛΑ κ με τα ντονατς φουρνου της sitronella που εγω τα βουταγα μεσα στο σιροπι...!
    #
    Σχόλιο από ΦΒούλα, 13-3-09  
    Απλά τ έ λ ει ο! μόνο προσοχή μην καει η ζάχαρη θέλει χαμηλή θερμοκρασία.
    #
    Σχόλιο από flora, 28-3-09  
    Καλέ, τι ωραίο πράμα είναι τούτο? Μόλις το έφτιαξα (με μαύρη ζάχαρη) και περιμένω να βγούνε τα τσουρέκια μου να τα "λούσω".... Να βάλω λες και σ΄αυτό που έχει γέμιση σοκολάτας, ή μόνο σ΄αυτό με τη γέμιση μαύρης ζάχαρης, κανέλας και καρύδι?
    #
    Σχόλιο από flora, 28-3-09  
    ....Καλέέέέέ....ξέχασα τα πιρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 28-3-09  
    flora μου βάλε και κάμε τις δοκιμές σου, πιστεύω ταιριάζει με όλες τις γεύσεις;-)
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 31-3-09  
    η αληθεια ειναι πως απετυχε!μολις εγινε η ζαχαρη καστανη, εριξα το βουτυρο.και μετα την κρεμα.η ζαχαρη εγινε κομποι καραμελα..και το πεταξα!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 1-4-09  
    ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ μπορεί να σου έκαψε πολύ η ζάχαρη και πέτρωσε μετά. Μήπως την έκαψες σε μεγάλη θερμοκρασία? δεν μπορώ να σκεφτώ τι άλλο μπορεί να έφταιξε.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 1-4-09  
    ισως, τι να πω..μολις εγινε χρυσοκαφε κ εβαλα το βουτυρο...απελπιστηκα ενω ενθαρρυνθηκα απο τα σχολια!!
    #
    Σχόλιο από sfetkopoulou elli, 28-1-10  
    #
    Σχόλιο από annOuLLi^^, 18-8-10  
    Είναι τέλειο!!! Ξετρελάθηκα με το πόσο ωραία γεύση έχει και σε χρόνο μηδέν! Το έφτιαξα ως σιρόπι και ήταν καταπληκτικό!
    Ευχαριστω πολύ!x
    #
    Σχόλιο από Landor88, 11-8-12  
    Την δοκίμασα με εβαπορε γάλα και η μόνη διάφορα που παρατήρησα είναι ότι χρειάζεται λίγο παραπάνω βρασιμο για να δέσει (την χρησιμοποιώ αρκετα πυκνή σε παγωτό). Όσο για την διάρκεια την έχω συντηρήσει μέχρι 10 μέρες στο ψυγείο. Αν σφίξει την βουταω για 2 λεπτά σε μπεν μαρι..
    #
    Σχόλιο από tinamimis, 14-1-13  
    είναι τέλεια την έκανα για να ρίξω πάνω στα cinnabon και ταίριασε απόλυτα και η παρασκευή τις πανεύκολη!ευχαριστώ

    8 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από vassiliki2, 1-10-08  
    μια ερώτηση έχω. όταν βάλουμε τη ζάχαρη να καραμελώσει τι κάνουμε? απλά ανοίγουμε το μάτι και ανακατεύουμε? πόση ώρα χρειάζεται περίπου? sorry αλλά ειμαι άσχετη και θα ήθελα τη βοήθεια σου.
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 1-10-08  
    vassiliki2, βάζουμε την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι με βαρύ πάτο, με 1-2 σταγόνες νερό και την αφήνουμε στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή θερμοκρασία να πάρει η ζάχαρη χρυσοκάστανο χρώμα. Η ζάχαρη λιώνει απ' την θερμοκρασία και καίγεται έτσι γίνεται η καραμέλα. Τώρα εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μαύρη ζάχαρη, χωρίς να την κάψουμε απλά την ανακατεύουμε με το βούτυρο στη φωτιά και μετά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε μέχρι να πήξει. Εγώ προτιμώ την καραμελωμένη πάντως λόγω γεύσης. Ελπίζω να σε βοήθησα:-)
    #
    Σχόλιο από mele, 14-3-09  
    με γάλα δε γινεται?????Αντι κρεμας γαλακτος????
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 14-3-09  
    mele δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ με γάλα. Αν το δοκιμάσεις (με γάλα συμπυκνωμένο) πες μας το αποτέλεσμα.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 30-3-09  
    πειραζει αν η κρεμα ειναι με λιγα λιπαρα?ειναι σαν σιροπι η ελαφρυα κρεμα-σαλτσα που στεκεται?
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 30-3-09  
    Δεν νομίζω να πειράζει ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ. Για το πόσο πηχτή θα γίνει εξαρτάται από εσένα, αν τη βράσεις περισσότερο θα πήξει πιό πολύ αν τη βράσεις λιγότερο θα γίνει σαν σιρόπι καραμέλας.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 30-3-09  
    σ ευχαριστω πολυ καλη μου!
    #
    Σχόλιο από elenaki88, 14-1-11  
    Τέλεια η σως!!Είναι φοβερή..την έχω φτιάξει άπειρες φορές.Έχω όμως μια απορία..Αναρωτιέμαι αν και πόσο θα μπορούσαμε να διατηρήσουμε το σιρόπι.Για παράδειγμα να το τοποθετούσαμε σε βάζο ετσι ώστε όταν το χρειαστούμε να βρίσκεται διαθέσιμο.Και δέυτερον εκτός ψυγείου ή εντός?Φαντάζομαι ψυγείο αφού περιέχει κρέμα γάλακτος βρασμένη αλλα δεν θα κρυσταλλώσει η σύσταση του?Ευχαριστώ!!

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 9 αγαπημένων συνταγών, του/της arxontia
    Του πειρατή τα γούστα στα γλυκά και στα ποτά
    Ένα βιβλίο 145 αγαπημένων συνταγών, του/της Chocolate Pirate
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 66 αγαπημένων συνταγών, του/της tinamimis
    Επικαλύψεις
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της georgia1
    ΓΛΥΚΑ ΔΙΑΦΟΡΑ
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της SOFITSA