Τονοκροκέτες
Το υγιεινό φρέσκο ψάρι που ψαρεύεται στα νερά μας (μαύρος τόνος) με την έντονη γεύση μπορεί να γίνει ένα γεύμα που ακόμα και τα πιτσιρίκια λατρεύουν!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ταιριάζουν με ξυνόγλυκη σάλτσα ή με τσατζίκι.Αν δε θέλετε, δε προσθέτετε αλεύρι ούτε τις περνάτε απο φρυγανιά (ειναι πολύ ρευστές) και τις ρίχνετε κατ ευθείαν με το κουτάλι στο τηγάνι, αλλά ρουφάνε πολύ λάδι. Επισης, (μονο για αυτες με το αλευρι) μπορείτε να τις τηγανίσετε λίγο και να τις τελειώσετε στο φούρνο, για πιο ελαφρια εκδοχή.Τρώγονται και κρύοι και συνοδεύουν εξισου καλα μπυρα, κρασι και ουζο
Υλικά
-
1/2 κιλό περιπου τόνος (ένας μέτριος)
-
αλέυρι
-
φρυγανιά τριμμένη ή γαλέττα
-
1-2 αυγά
-
μαιντανός φρέσκος
-
κύμινο
-
αλάτι πιπέρι
-
2 κρεμμυδάκια ξερά ή φρέσκα (ή ένα και ένα)
-
μπαχάρι
-
δυόσμος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τον τόννο μας. Τον καθαρίζουμε.
-
2
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πλην του αλευριού και της φρυγανιάς και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε αλεύρι ίσα να γίνει λίγο πιο σφικτό το μείγμα. Προσοχή δε θέλει πολύ γιατί δε θα ψηθεί σωστά.
-
3
Σχηματίζουμε τις κροκέτες μας, τις περνάμε απο τη φρυγανιά και τις αφηνουμε λιγο να σταθούν. Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά. Σερβίρονται εξισου καλά σκέτα με σαλάτα ή με ρύζι ή πατατούλες ή ζυμαρικά. Καλή όρεξη
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια