Τόνος φούρνου με κρόκο Κοζάνης
Συνταγή για τόνο στο φούρνο, με ρόφημα κρόκου Κοζάνης.
Υλικά
-
2 τονάκια κομμένα σε φέτες
-
ξίδι
-
4 μέτριες ντομάτες κομμένες σε φέτες
-
6-8 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
-
χυμός ενός μεγάλου πορτοκαλιού
-
1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
-
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι τριμμένο
-
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
-
1 φακελάκι από Βιολογικό αφέψημα με κρόκο Κοζάνης, δενδρολίβανο, θυμάρι και επιλεγμένα βότανα (άσπρη-πράσινη συσκευασία)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε σχολαστικά τις φέτες ψαριού και τις αφήνουμε μισή ώρα σε ξίδι, σε γυάλινο σκεύος.
-
2
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200o C.
-
3
Σε ταψί τακτοποιούμε τις φέτες ψαριού, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε προσεκτικά. Αλατίζουμε τις φέτες ψαριού και από τις 2 επιφάνειες και τις πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα μπαχαρικά και το περιεχόμενο από το φακελάκι του ροφήματος κρόκου Κοζάνης.
-
4
Πάνω από κάθε φέτα ψαριού τοποθετούμε κομματάκια σκόρδου και μία ροδέλα ντομάτας και αλατίζουμε ελαφρά.
-
5
Τοποθετούμε το ταψί στη χαμηλότερη θέση του φούρνου και ψήνουμε στους 180o C, για 1 ώρα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια