Τόνος φούρνου με κρόκο Κοζάνης

πατσιλινάκου
πατσιλινάκου @cook_8450522

Συνταγή για τόνο στο φούρνο, με ρόφημα κρόκου Κοζάνης.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 2 τονάκια κομμένα σε φέτες
  2. ξίδι
  3. 4 μέτριες ντομάτες κομμένες σε φέτες
  4. 6-8 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  5. χυμός ενός μεγάλου πορτοκαλιού
  6. 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
  7. 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  8. 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι τριμμένο
  9. 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  10. 1 φακελάκι από Βιολογικό αφέψημα με κρόκο Κοζάνης, δενδρολίβανο, θυμάρι και επιλεγμένα βότανα (άσπρη-πράσινη συσκευασία)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε σχολαστικά τις φέτες ψαριού και τις αφήνουμε μισή ώρα σε ξίδι, σε γυάλινο σκεύος.

  2. 2

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200o C.

  3. 3

    Σε ταψί τακτοποιούμε τις φέτες ψαριού, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού,  το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε προσεκτικά. Αλατίζουμε τις φέτες ψαριού και από τις 2 επιφάνειες και τις πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα μπαχαρικά και το περιεχόμενο από το φακελάκι του ροφήματος κρόκου Κοζάνης.

  4. 4

    Πάνω από κάθε φέτα ψαριού τοποθετούμε κομματάκια σκόρδου και μία ροδέλα ντομάτας και αλατίζουμε ελαφρά.

  5. 5

    Τοποθετούμε το ταψί στη χαμηλότερη θέση του φούρνου και ψήνουμε στους 180o C, για 1 ώρα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

πατσιλινάκου
στις