kitrinos
kitrinos @cook_8451398
,

Ένας υπέροχος συνδυασμός λαχανικών και ψάρι, νόστιμο, που τρώγεται χωρίς ενοχές!

Λίγα μυστικά ακόμα

Επειδή στο φαγητό μπαίνει σε διάφορες φάσεις αλάτι, προσέξτε ιδιαίτερα την ποσότητα, για να μην είναι αλμυρό το αποτέλεσμα! Γι αυτό τονίζω να αλατίζετε ελαφρά. Μπορείτε αντί για ροδέλες ελιάς, να βάλετε πολτό ελιάς, 2 κ.γ αλλά θα μειώσετε το αλάτι που θα ρίξετε στην σάλτσα. Εγώ, όπως φαίνεται στην φωτογραφία, βιάστηκα να το κόψω ενώ ήταν ακόμα πολύ ζεστό. Αν το αφήσετε να κρυώσει λίγο και το κόψετε, τα κομμάτια δεν διαλύονται.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
3-4 άτομα
  1. 2 κονσέρβες τόνο σε νερό
  2. 2 μελιτζάνες
  3. 2 ντομάτες μεγάλες
  4. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  5. 2 σκελίδες σκόρδο
  6. 4-5 ελιές πράσινες κομμένες σε ροδέλες
  7. 3 κ.σ ελαιόλαδο
  8. 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
  9. αλατοπίπερο – κόκκινο πιπέρι γλυκό – μαϊντανό – ρίγανη – βασιλικό – άνηθο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε σε χοντρές φέτες τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια τα βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί και τα αλατίζουμε ελαφρά. Ψήνουμε τα λαχανικά σε μέτριο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.

  2. 2

    Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τις ντομάτες σε κύβους. Τσιγαρίζουμε αρχικά το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και μετά από 2’ ρίχνουμε και το σκόρδο. Αφού μαλακώσουν ρίχνουμε τους κύβους τις ντομάτας, αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο, ρίγανη και το νερό. Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά περίπου 15’ και μετά προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνηθο και τον βασιλικό και βράζουμε τόσο όσο να πιει σχεδόν όλο το νερό.

  3. 3

    Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα αφαιρούμε από αυτήν ένα φλιτζάνι του τσαγιού (όχι εντελώς γεμάτο) σάλτσα και την κρατάμε στην άκρη. Στην υπόλοιπη σάλτσα ρίχνουμε τον τόνο που έχουμε στράγγισει από το νερό και τις ροδέλες ελιάς, ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε 5’ λεπτά ακόμα σε χαμηλή φωτιά.

  4. 4

    Στρώνουμε σ ένα μικρό ταψί ή πυρέξ μια στρώση κολοκυθάκια και μια μελιτζάνες αλατίζοντας ελαφρά. Στην συνέχεια στρώνουμε τον τόνο ομοιόμορφα. Τέλος βάζουμε πάλι μια στρώση κολοκυθάκια και μελιτζάνες αλατίζοντας ελαφρά. Σε αυτή τη φάση πατάμε με την παλάμη μας ελαφρά τα υλικά στο ταψί για να δέσουν μεταξύ τους.

  5. 5

    Και τελειώνοντας ρίχνουμε την σάλτσα που έχουμε κρατήσει απλώνοντας την σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

  6. 6

    Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (πάνω κάτω) για 30’ από τα οποία τα 5-10 τελευταία λεπτά γυρίζουμε το φούρνο στο γκριλ

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

fragolina
fragolina @cook_8471556
φαινεται πολύ νόστιμο το φαγητο σου...θέλω να το φτιαξω και σκεφτομουν να προσθέσω λίγο αλεύρι για να δέσει. Τι λες; ευχαριστω..

Από

kitrinos
kitrinos @cook_8451398
στις
,
Είμαι από την μοναδική πόλη της Ελλάδος, που γράφεται με δυο “ΣΣ” και προφέρεται με... τρία “Λ”…ίσως και περισσότερα!!! Και γιατί να το κρύψω άλλωστε, το γουστάρω τρελλλά!!!
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε