κύρια φωτογραφία συνταγής Τονοσαλάτα με iceberg

Τονοσαλάτα με iceberg

7 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Irene Koxliaridou
Irene Koxliaridou @cook_8521258
Thessaloníki, Greece

Τονοσαλάτα με μαρούλι iceberg, κρουτόν, καλαμπόκι και κόκκινη πιπεριά. Υγιεινή και φυσικά πεντανόστιμη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν δεν έχετε μαρούλι iceberg μπορείτε να τη φτιάξετε με το κανονικό μαρούλι απλά πρέπει να βάλετε κρουτόν γιατί το ψωμάκι δεν του πάει. Επίσης τον τόνο τον τσιγαρίζουμε γιατί γίνεται ακόμα πιο γευστικός.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 μερίδες
  1. 1 μέτριο μαρούλι iceberg
  2. 1 κονσέρβα τόνο σε λάδι, περίπου 180 γρ.
  3. 100 γρ. κρουτόν ή 2 φέτες ψωμί
  4. 2-3 κουταλιές καλαμπόκι κονσέρβα
  5. 1 κόκκινη πιπεριά
  6. λαδολέμονο ανάλογα με τη προτίμηση
  7. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε το μαρούλι, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει.

  2. 2

    Τσιγαρίζουμε τον τόνο σε ένα μικρό κατσαρολάκι για 2-3 λεπτά.

  3. 3

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μαρούλι και ρίχνουμε και τον τόνο.

  4. 4

    Κόβουμε και τη πιπεριά και τη ρίχνουμε μαζί με το καλαμπόκι.

  5. 5

    Ρίχνουμε και το κρουτόν ή αλλιώς κόβουμε τη κόρα από το ψωμί, το κόβουμε σε κυβάκια και το φρυγανίζουμε λίγο στο τηγάνι χωρίς λάδι ή στο φούρνο.

  6. 6

    Ρίχνουμε λάδι, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

  7. 7

    Η σαλάτα μας είναι έτοιμη!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Irene Koxliaridou
Irene Koxliaridou @cook_8521258
στις
Thessaloníki, Greece