Τορτελίνια ογρατέν με πιπεριές
Τα τέλεια τορτελίνια φούρνου!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ποσότητα για το μπέικον και το τυρί είναι ανάλογα τα γούστα!!
Υλικά
-
500 γρ. τορτελίνια βρασμένα
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι τριμμένο
-
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
-
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-
150 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
-
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα και αποφλοιωμένα
-
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
-
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
-
1 φλιτζ. μαλακά τυριά
-
1 πακέτο μπέικον ψιλοκομμένο
-
Αλατάκι, πιπεράκι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε το ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, τα μανιτάρια και το μπέικον να μαραθούν. Ρίχνετε τα ντοματάκια και τον ντοματοπελτέ, προσθέτετε επιπλέον και λίγο νεράκι.
-
2
Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 20 λεπτά, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε, και σιγοβράζετε 5 λεπτά ακόμα.
-
3
Στην συνέχεια, σε ένα βουτυρωμένο ταψί ρίχνετε τα τορτελίνια και τη σάλτσα και ανακατεύετε.
-
4
Καλύπτετε με τυρί και γκρατινάρετε στο φούρνο στους 220, για 10-15 λεπτά.
Σχόλια (18)