Τορτίγιας 2

Έψαχνα μια ζύμη για να φτιάξω τορτίγιας για σπιτικά fajitas, που να έχει όμως κανονικό αλεύρι, αφού δεν μπορώ να βρω καλαμποκάλευρο εδώ. Η συνταγή αυτή μας ικανοποίησε.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το νερό με χλιαρό γάλα, για πιο αφράτο αποτέλεσμα (δεν το έχω δοκιμάσει όμως αυτό).
Να αφήσετε τη ζύμη να ξεκουραστεί, μη το παραλείψετε.
Αν θέλετε να γίνουν πιο μικρές ή πιο μεγάλες οι τορτίγιας, κάντε αντίστοιχα περισσοτερες ή λιγότερες μπάλες.
Η καλύτερη συσκευή είναι η πρέσα που φτιάχνει τορτίγιας. Με αυτή έχετε έτοιμες λεπτές και στρογγυλές τορτίγιας σε δευτερόλεπτα. Επειδή όμως δεν κυκλοφορεί εδώ, κάνω το εξής κολπάκι: βάζω την μπαλίτσα ανάμεσα σε λαδόκολλα και τοποθετώ από πάνω κάτι ίσιο και βαρύ (πχ ένα βαρύ βιβλίο ή το ξύλο κοπής). Πιέζω και έχω έτσι μια χοντρή στρογγυλή πίτα. Μετά είναι πιο εύκολο να ανοίξει σε στρογγυλό σχήμα.
Με τις τορτίγιας μπορείτε να φτιάξετε διάφορα Μεξικάνικα φαγητά, να τις χρησιμοποιήσετε αντί για πίτα σε σουβλάκι και γενικά να τις γεμίσετε με ό,τι τραβάει η όρεξή σας. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε πίτσες βάζοντας τα αντίστοιχα υλικά πάνω στην τορτίγια!
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ σε μια λεκάνη.
-
2
Προσθέστε τη μαργαρίνη και τρίψτε τη μέσα στο αλεύρι, μέχρι να γίνει όλο το μείγμα τρίμματα.
-
3
Ρίξτε το νερό στο αλεύρι. Ζυμώστε μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη (ίσως χρειαστεί λίγο νερό ακόμα).
-
4
Κάντε τη ζύμη μια μπάλα και αφήστε τη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί. Δεν πρόκειται να φουσκώσει, αλλά αλλάζει η υφή της και απλώνεται πολύ εύκολα μετά.
-
5
Κάντε 12 μπάλες από τη ζύμη σας. Αν θέλετε βάλτε λίγη μαργαρίνη στα χέρια σας για να γίνουν οι μπάλες πιο εύκολα.
-
6
Βάλτε την πίτα πάνω σε μια λαδόκολλα και ανοίξτε την σε πιτούλα. Πρέπει να γίνει πολύ λεπτή, σαν κρέπα. Η ζύμη ανοίγει εξαιρετικά εύκολα και είναι πολύ ελαστική. Θα δείτε πως ανοίγει πολύ εύκολα σε λεπτό πάχος.
-
7
Βάλτε τη σε αντικολλητικό τηγάνι (εγώ δε βάζω καθόλου λάδι). Θέλει πολύ λίγο χρόνο για να γίνει. Θα δείτε πως κανει φουσκάλες. Όταν κάνει τις φουσκάλες, γυρνάτε την τορτίγια από την άλλη πλευρά και αφήνετε για 1-2 λεπτά.
-
8
Να βάζετε τις τορτίγιες σε πιάτο μετά το τηγάνισμα και να τις σκεπάζετε με μια πετσέτα.
-
9
Οι τορτίγιες σερβίρονται άμεσα. Αν μείνουν δεν τρώγονται ευχάριστα. Αν φτιάξετε πολλές μπορείτε, μόλις κρυώσουν, να τις βάλετε στην κατάψυξη.
Παρόμοιες συνταγές

Τάρτα ντομάτας 2


Lemon pie 2


Gingerbread 2


Μηλόπιτα με τριφτή ζύμη 2


Πρασόπιτα νηστίσιμη 2


Παστίτσιο το διαφορετικό 2


Ζύμη για πίτσα 2


Κέικ φρούτων με δυο ειδών αλεύρια (αλεύρι για κέικ και καλαμποκάλευρο)


Ατομικά ψωμάκια φρεσκοφουρνιστά με 2 υλικά!!!


Μελιτζανόπιτα 2


Παστουρμαδοπιτάκια 2


Η τέλεια κοτόπιτα 2


Κέικ σοκολάτα με επικάλυψη από 2 είδη σοκολάτας


Bagel ψωμάκια με μόνο 2 υλικά 💥


Μπισκοτάκια Χριστουγεννιάτικα 2


Cupcakes με 2 σοκολάτες και μπανάνα


Pancakes 2


Βασιλόπιτα 2


Παγωτό πορτοκάλι 2


Κερασόπιτα 2


Τυρόπιτα χωρίς φύλλο 2


Cheesecake με μελομακάρονα 2


Μερεντοπιτάκια 2


Γάλα βρώμης σπιτικό 2


Μπισκότα Σοκολάτας 2


Μιλφέιγ 2


Μηλόπιτα με κρέμα 2


Η Τέλεια Μπατζίνα 2


Κουλουράκια καρότου 🥕 αλμυρά 2


Μπάμιες 2

Σχόλια (21)