κύρια φωτογραφία συνταγής Τορτίγιας
mama
mama @cook_8448928
Λάρισα

Σε περίπτωση που θέλετε να φάτε μεξικάνικο και δεν θέλετε τις πίτες του εμπορίου, οι πίτες αυτές κάνουν την δουλειά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην τις τηγανίσετε πολύ και την ώρα που τηγανίζετε και μέχρι να σερβίρετε τις έτοιμες να τις έχετε σκεπασμένες με πετσέτα.Την συνταγή την βρήκα στο διαδίκτυο σε ένα site με μεξικάνικες συνταγές και έκανα την μετάφραση...Στο Μεξικό χρησιμοποιούν ένα μηχάνημα πίεσης για τις τορτιγιες και γίνονται πολύ λεπτές. Τις ανοίγουν μέσα σε μεμβράνη και δεν προσθέτουν αλεύρι στο άνοιγμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 900 γρ. αλεύρι για όλα
  2. 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  3. 2 κ.γ. αλάτι
  4. 2 κ.σ. λάδι
  5. 400 ml νερό κρύο (περίπου)
  6. 2 κ.σ. φρεσκο γάλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι. Μετά προσθέτουμε το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά να γίνει μια σφιχτή και λεία ζύμη..

  2. 2

    Κάνουμε ένα μπαστούνι και το χωρίζουμε σε 12 ίσα μέρη. Ένα ένα με τα δάχτυλα το πλάθουμε σαν μικρή στρογγυλή πιτούλα.

  3. 3

    Ρίχνουμε αλεύρι και από τις δύο μεριές και το βάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια.

  4. 4

    Ανοίγουμε με τον πλάστη μια ολοστρόγγυλη πίτα με πάχος 3-5 χιλιοστών.

  5. 5

    Λαδώνουμε ελάχιστα το τηγάνι μας και το σκουπίζουμε με μια χαρτοπετσέτα αφήνοντας μόνο την γυαλάδα.

  6. 6

    Ρίχνουμε την πίτα και την αφήνουμε να πάρει από την μία μεριά. Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη να γυρίσει όταν ξεκολλήσει από το τηγάνι εύκολα.

  7. 7

    Την γυρίζουμε ελαφρά, και κατά της διάρκεια του τηγανίσματος τις έτοιμες τις αφήνουμε σκεπασμένες με μία πετσέτα μέχρι να σερβιριστούν όλες.

Αντιδράσεις

Σχόλια (25)

mama
mama @cook_8448928
Να προσθέσω ότι αυτές οι πιτούλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν(είναι λίγο πιο λεπτές) άνετα για γύρο, σουβλάκι και είναι πεντανόστιμες... Φτιάξτε πολλές και μόλις κρυώσουν καλά βάλτε στην κατάψυξη...

Από

mama
mama @cook_8448928
στις
Λάρισα