Τορτίγιες με κοτόπουλο και λαχανικά
Χορταστικό γεύμα και για βράδυ!
Υλικά
-
4-6 τορτίγιες διαμέτρου 26 cm
-
2 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα καρέ
-
150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
-
150 γραμμάρια τυρί έμενταλ τριμμένο
-
100 γραμμμάρια καλαμπόκι
-
100 γραμμάρια φασόλια κόκκινα
-
1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
-
1 ντομάτα κομμένη καρέ
-
4-5 φύλλα μαρούλι lollo rosso
-
4-5 φύλλα μαρούλι
-
1 αγγουράκι κομμένο σε λεπτές φέτες
-
2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσάμικο
-
Σπιτική μαγιονέζα https://cookpad.com/gr/sintages/3088867-spitiki-magioneza
-
Αλάτι
-
Πάπρικα
-
Υλικά (για sauce)
-
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
-
2 κουτ. σούπας σπιτική μαγιονέζα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και κάρυ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες, τυλίγοντάς το με μεμβράνη.
-
2
Σ' ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το μπέικον και το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθούν.
-
3
Σ' ένα μπολ ρίχνουμε τα κομμένα μαρούλια, τη ντομάτα, το καλαμπόκι, τα φασόλια, το αγγουράκι, το ξίδι, 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και ανακατεύουμε.
-
4
Σ' ένα άλλο τηγάνι ψήνουμε για 1'-2' τις τορτίγιες και από τις δυο μεριές. Στη συνέχεια, τις αλείφουμε με μαγιονέζα, ρίχνουμε στο κέντρο τους μείγμα από το κοτόπουλο, πασπαλίζουμε με τυρί και τελειώνουμε με 1-2 δόσεις από τα λαχανικά. Τις τυλίγουμε είτε φάκελο-ρολό, είτε φλογέρα-ρολό, τις κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε με τη sauce, αφού αναμείξουμε τα υλικά της.
-
5
Συνοδεύεται με πατάτες τηγανητές.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια