Τοστάκια σπέσιαλ
Αυτή τη συνταγή την επινοήσαμε μια μέρα με ένα φίλο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν το θέλετε πιο αλμυρό ρίξτε και λίγο αλάτι. Σίγουρα μπορείτε να αντικαταστήσετε το φρέσκο γάλα με κρέμα γάλακτος ή με συμπυκνωμένο για πιο πλούσια γεύση. Εγώ προτίμησα φρέσκο για να είναι πιο ελαφρύ.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Απλώνεται σε ένα ορθογώνιο ταψί ή πυρέξ φέτες του τοστ (γύρω στις 10 φέτες βγαίνουν).
-
2
Τρίβετε το τυρί και απλώνετε τα 3/4 πάνω στα ψωμάκια.
-
3
Κόβετε το σβαν σε κομματάκια και το ρίχνετε να πάει παντού.
-
4
Έπειτα τεμαχίζετε και ρίχνετε τα μανιτάρια, αφήνοντας στην άκρη λίγα για αργότερα.
-
5
Κόβετε την ντομάτα σε ροδέλες και τις βάζετε κι αυτές πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.
-
6
Ρίχνετε λίγο πιπέρι.
-
7
Στρώνεται πάλι με φέτες ψωμιού και ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και τα μανιτάρια.
-
8
Περιχύνετε με το γάλα.
-
9
Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσει, για μισή ώρα περίπου.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (10)
Φτιάχνω παρόμοια. Βουτυρώνω τις φέτες ψωμί από την έξω μεριά και μετά ρίχνω αυγό και γάλα. Η γέμιση γίνεται με ότι υπάρχει στο ψυγείο.
Καλύτερο γίνεται αν μείνει 1-2 ώρες.
Το φτιάχνω πάντα σε παιδικά πάρτι και γίνεται ανάρπαστο!