karavour
karavour @Irini311979
Αρτέμιδα,Ελλαδά

Τί θα λέγατε για μια βόλτα μ'ένα γλυκούλη σκαραβαίο? Πάμε να δούμε βήμα-βήμα τη διαδικασία που θα κάνει την εντυπωσιακή αυτή τούρτα...παιχνιδάκι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Φυσικά μπορείτε να γεμίσετε το κέικ σας με ό,τι γέμιση σας αρέσει, αρκεί να είναι σταθερή για να μη μπατάρει το αμάξι.Πολύ ωραία χρώματα γιαυτό το αμάξι είναι κόκκινο και μαύρο (εμένα μου είχαν τελειώσει..) αλλά ό,τι και να βάλετε θα του πηγαίνει νομίζω!Η τούρτα αυτή, έτσι όπως δίνω εγώ τη συνταγή δε χρειάζεται ψυγείο. Μπορεί κάλλιστα πριν σερβιριστεί να μείνει 1-2 μέρες εκτός ψυγείου, αλλά μακριά από πηγές θέρμανσης φυσικά!Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλες λεπτομέριες στο αμάξι που δεν πρόσθεσα εγώ, όπως καθρέπτες, πόμολα, αεροτομή, ηλιοροφή και ό,τι άλλο σκαρφιστεί το μυαλό σας.Πρόκειται για μια μικρή τουρτίτσα που σερβίρει το πολύ 12 άτομα (εκτός κι αν φανε όλοι από ένα μικρούτσικο κομμάτι, οπότε σερβίρει παραπάνω). Αν πρόκειται να σερβίρετε περισσότερο κόσμο, θα αυξήσετε τις δόσεις σύμφωνα με το προσδοκόμενο.Η τουρτίτσα αυτή είναι λίγο χρονοβόρα, αλλά πιστέψε με δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου αν ακολουθείσετε ακριβώς τις οδηγίες. Καλή επιτυχία σε όσους τη δοκιμάσουν!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10-12 άτομα
  1. 1 1/2 δόση κέικ σοκολάτας
  2. 1 βαζάκι μικρό νουτέλα
  3. 1/2 δόση κροκάν 
  4. 1 δόση βουτυρόκρεμας  αραιής
  5. 1 δόση ζαχαρόπαστας 
  6. χρώματα ζαχαροπλαστικής

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καταρχήν, ετοιμάζουμε το κέικ μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής, μόνο που κάνουμε 1/2 δόση παραπάνω και ψήνουμε σε αποσπώμενο στρογγυλό τσέρκι 25 εκ. περίπου. Καλό είναι να το ετοιμάσουμε απ'το προηγούμενο βράδυ για να κρυώσει εντελώς.

  2. 2

    Κόβουμε το κέικ στη μέση μ'ένα μαχαίρι ή κλωστή για να πάρουμε 2 πάτους. Το κέικ αυτό είναι υγρούτσικο κι έτσι δεν χρειάζεται σιρόπιασμα. Αν όμως θέλετε να σιροπιάσετε τους πάτους, θα το κάνετε πολύ ελαφρά μ'ένα πινελάκι. Αν το κέικ ξεροψηθεί στις άκρες, το κόβουμε λίγο περιμετρικά μ'ένα μυτερό μαχαιράκι, διατηρώντας όμως το κυκλικό του σχήμα. Στον κάτω πάτω, απλώνουμε όση νουτέλα τραβάει η όρεξή μας και πασπαλίζουμε με το κροκάν.

  3. 3

    Το καπακώνουμε με τον δεύτερο πάτο και μ'ένα μαχαίρι κόβουμε τις δυο άκρες δεξια και αριστερά απ'το κέικ να σχηματιστούν 2 μισοφέγγαρα όπως στη φωτογραφία.

  4. 4

    Τα τοποθετούμε πάνω στο κέικ, αφού απλώσουμε πρώτα λίγη βουτυρόκρεμα, αφήνοντας περισσότερο χώρο μπροστά απ'ότι πίσω.

  5. 5

    Με το μαχαιράκι μας δίνουμε σχήμα στο πάνω μέρος του αμαξιού, μπροστά και πίσω απ'την οροφή, ώστε να δείχνει όσο το δυνατόν κυκλικό. Τα περισσεύματα που κόβουμε τα βάζουμε σ'ένα μπωλ. Αν μείνουν κενά ανομοιόμορφα στην οροφή, τα "στουμπώνουμε" με τα περισσεύματα αυτά. Επειδή το κέικ είναι νωπό μέσα, τα περισσεύματα κάνουν ωραιότατα για στοκάρισμα!

  6. 6

    Καλύπτουμε καλά καλά όλο το κέικ με τη βουτυρόκρεμα, να μη μείνουν καθόλου κενά, για να στρώσουμε όμορφα πάνω την ζαχαρόπαστα.

  7. 7

    Μ'ένα στρογγυλό μικρό κουπ πάντ, κόβουμε τις ρόδες.

  8. 8

    Μ'ένα κουτάλι αφαιρούμε καλά από μέσα τα κομμάτια κέικ που έκοψε το κουπ πατ, ν'αδειάσει ο χώρος αυτός που θα βάλουμε αργότερα τις ρόδες μας.

  9. 9

    Παίρνουμε ένα άλλο στρογγυλό λίγο μικρότερο κουπ πάτ και στουμπώνουμε μέσα περισσεύματα απ'το κέικ που βγήκε απ' τις ρόδες, αλλά και απ'τα άλλα που έχουμε στο μπωλ. Το κάνουμε 4 φορές για να σχηματίσουμε τις 4 ρόδες. Βάζουμε τις ρόδες για λίγα λεπτά στην κατάψυξη να σκληρύνουν.

  10. 10

    Βγάζουμε τις ρόδες απ'την κατάψυξη, τις καλύπτουμε με βουτυρόκρεμα και τις βάζουμε στο ψυγείο, όπως επίσης και το κέικ για καμιά ώρα να σκληρύνει η βουτυρόκρεμα για να μπορέσουμε να στρώσουμε ομοιόμορφα πάνω τη ζαχαρόπαστα.

  11. 11

    Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη ζαχαρόπαστα σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Βάζουμε στην άκρη το 1/3 σε σελοφάν να μην στεγνώσει, και χρωματίζουμε με το χρώμα της αρεσκείας μας την υπόλοιπη ζαχαρόπαστα. Βάζουμε μπόλικη άχνη στον πάγκο και ανοίγουμε όσο το δυνατό πιο λεπτό φύλλο ζαχαρόπαστας.

  12. 12

    Βγάζουμε το κέικ απ'το ψυγείο και σκεπάζουμε με τη ζαχαρόπαστα. Κόβουμε γύρω γύρω να φύγει η περιττή ζαχαρόπαστα και την αφήνουμε στην άκρη.

  13. 13

    Απ'την υπόλοιπη ζαχαρόπαστα που έχουμε στο σελοφάν, κρατάμε μια ελάχιστη ποσότητα που θα παραμείνει άσπρη και την υπόλοιπη τη χρωματίζουμε μ'ένα δεύτερο χρώμα της αρεσκείας μας. Την ανοίγουμε κι αυτή σε φύλλο και κόβουμε μ'ένα στρογγυλό, μεγαλύτερο κουπ παντ 4 κύκλους για να καλύψουμε τις ρόδες μας. Βάζουμε τις ρόδες στη θέση τους και πιέζουμε ελαφρά να μπουν μέσα. Σ'αυτή τη φάση αν θέλουμε μπορούμε να τις γυρίσουμε λίγο προς το πλάι κι έτσι θα φαίνεται ότι το αμάξι πρόκειται να στρίψει.

  14. 14

    Με μια μεζούρα ή και με το μάτι, μετράμε το χώρο για τα παρμπρίζ. Κόβουμε μ'ένα μαχαιράκι και βρέχοντας ελαφρά απ'την πίσω μεριά μ'ένα πινελάκι με νερό, κολλάμε πάνω στο αμάξι.

  15. 15

    Το ίδιο κάνουμε και για τα πλαινά τζάμια.

  16. 16

    Προσθέτουμε κάποιες λεπτομέριες που θα κάνει πιο αληθοφανές το αμάξι μας, όπως τα φώτα, τα τάσια κλπ. Επίσης καλό θα ήταν να βάζαμε ένα λεπτό κορδονάκι από ζαχαρόπαστα γύρω γύρω στο κάτω μέρος του αμαξιού για να καλυφθούν οι ατέλειες στην κάτω πλευρά.

  17. 17

    Με την άσπρη ζαχαρόπαστα που μας περίσσεψε, αν θέλουμε φτιάχνουμε τις πινακίδες για μπρος και πίσω όπου μπορούμε να γράψουμε με βρώσιμο στυλό ή πινελάκι που βουτάμε σε βρώσιμο χρώμα, το όνομα του εορτάζοντος...

  18. 18

    ...και την ηλικία του (αν ο ενδιαφερόμενος βρίσκεται στα -άντα και πάνω, τότε παραλείψτε αυτό το στάδιο το καλό που σας θέλω!)

  19. 19

    Και μετά από όλα αυτά, είμαστε έτοιμοι για τη βόλτα που λέγαμε!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (46)

Joanna Sinti
Joanna Sinti @JoSinti
Δείχνει γευστική κι εύκολη σχετικα. Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή!! Θέλω μόνο να ρωτήσω ποια από όλες τις συνταγές για κέικ σοκολάτας χρησιμοποιήσατε;

Από

karavour
karavour @Irini311979
στις
Αρτέμιδα,Ελλαδά
Με λένε Ειρήνη και στα 25 μου συνειδητοποίησα πως έχω κληρονομήσει το γονίδιο ζαχαροπλαστικής απ'το μπαμπά!
Δες περισσότερα