κύρια φωτογραφία συνταγής Τούρτα Ακτής Ελεφαντοστού
harabutterfly
harabutterfly @cook_8455653
Πάτρα,Ελλαδα

Μια εξαισια τουρτιτσα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το γλυκό αυτό γίνεται και με ροδάκινο κομπόστα. Σ' αυτή την περίπτωση αντικαθιστούμε την κανέλα με βανίλια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 60 gr. βούτυρο λιωμένο
  2. 1/2 φλιτζάνι γάλα
  3. 360 gr. αλεύρι κοσκινισμένο
  4. 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
  5. 1/2 κουταλάκι κανέλα
  6. ελάχιστο αλάτι
  7. 7 φέτες ανανά κομπόστα σκουπισμένες και στεγνές
  8. 7 κερασάκια maraschino
  9. Για την καραμέλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ταψί διαμέτρου 25 εκατοστών βάζουμε τα υλικά για την καραμέλα και το ζεσταίνουμε στο μάτι της κουζίνας για 5-10 λεπτά μέχρι να καραμελώσει. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην καούμε!

  2. 2

    Αφού κρυώσει λίγο η καραμέλα, βάζουμε από πάνω τις φέτες του ανανά σε κύκλο με την τελευταία φέτα στο κέντρο και τοποθετούμε από ένα κερασάκι στο κέντρο κάθε φέτας.

  3. 3

    Στο μίξερ χτυπάμε με τη εξής σειρά τα υλικάαυγά, μαύρη ζάχαρη, βούτυρο λιωμένο και γάλα.

  4. 4

    Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά, την κανέλα και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα.

  5. 5

    Χτυπάμε για λίγο ακόμα και ρίχνουμε το μείγμα επάνω από τις φέτες του ανανά.

  6. 6

    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.

  7. 7

    Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο και αναποδογυρίζουμε πολύ προσεκτικά το γλυκό σε πιατέλα. Αν μας αρέσει ραντίζουμε με λίγο ρούμι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

Ρηνιώ
Ρηνιώ @cook_8451008
Σαν tarte tatin με ανανά δηλαδή ε; Το αλεύρι που βάζεις είναι για όλες τις χρήσεις ή φαρινάπ;\r\nΦαίνεται ωραίο και θα το φτιάξω σύντομα αν πάρω τις απαραίτητες διευκρινίσεις :)

Από

harabutterfly
harabutterfly @cook_8455653
στις
Πάτρα,Ελλαδα
Είμαι γλυκατζού, τι να κάνουμε....;
Δες περισσότερα