Τούρτα Ακτής Ελεφαντοστού
Μια εξαισια τουρτιτσα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το γλυκό αυτό γίνεται και με ροδάκινο κομπόστα. Σ' αυτή την περίπτωση αντικαθιστούμε την κανέλα με βανίλια.
Υλικά
-
2 αυγά
-
300 gr. μαύρη ζάχαρη
-
60 gr. βούτυρο λιωμένο
-
1/2 φλιτζάνι γάλα
-
360 gr. αλεύρι κοσκινισμένο
-
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
-
1/2 κουταλάκι κανέλα
-
ελάχιστο αλάτι
-
7 φέτες ανανά κομπόστα σκουπισμένες και στεγνές
-
7 κερασάκια maraschino
-
Για την καραμέλα
-
150 gr. μαύρη ζάχαρη
-
60 gr. βούτυρο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ταψί διαμέτρου 25 εκατοστών βάζουμε τα υλικά για την καραμέλα και το ζεσταίνουμε στο μάτι της κουζίνας για 5-10 λεπτά μέχρι να καραμελώσει. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην καούμε!
-
2
Αφού κρυώσει λίγο η καραμέλα, βάζουμε από πάνω τις φέτες του ανανά σε κύκλο με την τελευταία φέτα στο κέντρο και τοποθετούμε από ένα κερασάκι στο κέντρο κάθε φέτας.
-
3
Στο μίξερ χτυπάμε με τη εξής σειρά τα υλικάαυγά, μαύρη ζάχαρη, βούτυρο λιωμένο και γάλα.
-
4
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά, την κανέλα και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
-
5
Χτυπάμε για λίγο ακόμα και ρίχνουμε το μείγμα επάνω από τις φέτες του ανανά.
-
6
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
-
7
Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο και αναποδογυρίζουμε πολύ προσεκτικά το γλυκό σε πιατέλα. Αν μας αρέσει ραντίζουμε με λίγο ρούμι.
Σχόλια (2)