paraskevi_cook
paraskevi_cook @cook_8513367
,Ελλάδα

Μια πολύ ωραία συνταγή για τους λάτρεις των άσπρων γλυκών. Ιδανική για γιορτές .

Λίγα μυστικά ακόμα

Τους κρόκους και την ζάχαρη χτυπήστε τους με τον αυγοδάρτη.Μην σιροπιάσετε πολύ το παντεσπάνι γιατί θα λασπώσει και θα καταστραφεί .

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
περίπου 10 κομμάτια
  1. Για το παντεσπάνι
  2. 200 γρ. αμυγδαλόψιχα τριμένη
  3. 300 γρ. ζάχαρη
  4. 1 κουταλάκι του μπέικιν πάουντερ (ή ενα φακελάκι)
  5. 2 δόσεις άρωμα βανίλια
  6. Για το σιρόπι
  7. 110 γρ. ζάχαρη
  8. 110 γρ. νερό
  9. Για το γαρνίρισμα
  10. κερασάκια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπήστε καλά τους κρόκους με την ζάχαρη.

  2. 2

    Ανακατέψτε την φρυγανιά με το μπέικιν πάουντερ.

  3. 3

    Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.

  4. 4

    Ρίξτε τους κρόκους, την βανίλια, τα αμύγδαλα και την φρυγανιά εναλλάξ με την μαρέγκα.

  5. 5

    Βουτυρώστε ένα ταψί, αδειάστε μέσα το μείγμα και ψήστε το σε μέτριο φούρνο για 35-40 λεπτα. Βγάλτε τη βάση απο το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει εντελώς (καλύτερα να την ετοιμάσετε την προηγούμενη μέρα).

  6. 6

    Ετοιμάστε το σιρόπι, βράζοντας την ζάχαρη μέσα στο νερό για 5 λεπτά.

  7. 7

    Κόψτε την βάση σε 3 στρογγυλά κομμάτια.

  8. 8

    Τοποθετήστε το ένα κομμάτι στην πιατέλα, ραντίστε το με λίγο σιρόπι και στρώστε την κρέμα βουτύρου. Το ίδιο κάντε με τα υπόλοιπα κομμάτια. Κάθε στρώση κρέμας θα την πασπαλίζετε με καβουρδισμένο αμύγδαλο.

  9. 9

    Γαρνίρετε την επιφάνεια της τούρτας με αμύγδαλα ή κερασάκια

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

froufrouka
froufrouka @froufrouka_2016
1η ερώτηση: Πως παρασκευάζεται η κρέμα βουτύρου και τι σημαίνει 1 δόση.
2η ερώτηση: Δεν γαρνίρουμε με σαντιγύ???? Γιατί η φώτο που έχεις βάλει έχει σαντιγύ.
Ευχαριστώ.

Από

paraskevi_cook
paraskevi_cook @cook_8513367
στις
,Ελλάδα