Τούρτα αμυγδάλου από Παρλιάρο

Μαγειρεύτηκε 3 φορές
mimozon
mimozon @cook_8455604
,grece

Τέλεια τούρτα με σουμάδα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

36 Minutes
10-12 μερίδες
  1. Για τη βάση
  2. 175 γρ. ζάχαρη
  3. 4 αυγά χωρισμένα
  4. 175 γρ. αμύγδαλα λευκά (σκόνη)
  5. 15 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  6. Για τη γέμιση
  7. 400 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  8. 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  9. 70 γρ. ζάχαρη
  10. 60 γρ. σουμάδα
  11. Για το γαρνίρισμα
  12. αμύγδαλο φιλέ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για τη βάση, χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τους κρόκους με 100 γρ. ζάχαρη.

  2. 2

    Μόλις αφρατέψουν αρκετά, σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.

  3. 3

    Χτυπάμε τα ασπάδια και την υπόλοιπη ζάχαρη (75 γρ.) μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρένγα.

  4. 4

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

  5. 5

    Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο πρώτο μείγμα, σε δύο- τρεις δόσεις, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα με απαλές κινήσεις για να μη χάσει τον όγκο της.

  6. 6

    Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 24 εκ. και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.

  7. 7

    Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

  8. 8

    Για τη γέμιση, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.

  9. 9

    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αυγά.

  10. 10

    Μόλις ζεσταθεί το γάλα με την κρέμα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγόν, ανακατεύουμε και αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ μέσα στην κατσαπόλα.

  11. 11

    Συνεχίζουμε το ανακάτεμα στη φωτιά με το αυγοδάρτη μέχρη να πήξει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάει.

  12. 12

    Την αδειάζουμε σε ένα αλλο σκεύος, ώστε να κρυώνει πιο γρήγορα.

  13. 13

    Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια της, για να μην πιάσει κρούστα όση ώρα κρυώνει.

  14. 14

    Μόλις κρυ'ωσει ελαφρώς τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

  15. 15

    Επειτα τη βγάζουμε, την αδειάζουμε σε ένα μπολ και τη χτυπάμε με το αυγοδάρτη ώστε να μαλακώσει ξανά και να γίνει λεία.

  16. 16

    Ενώ τη χτυπάμε, προσθέτουμε και τη σουμάδα.

  17. 17

    Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε τη βάση οριζοντίως, σχηματίζοντας δύο ισόπαχους δίσκους.

  18. 18

    Βάζουμε τον κάτο δίσκο σε μια πιατέλα, απλώνουμε επάνω του 2/3 της κρέμας, σκεπάζουμε με τον άλλο δίσκο και καλύπτουμε την επιφάνεια και τα τοιχώματα της τούρτας με την υπόλοιπη κρέμα.

  19. 19

    Σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια το καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο, για 2 ώρες πριν σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (3)

Σχόλια (12)

mbichaki
mbichaki @cook_8475993
Έφτιαξα την τούρτα αυτή στα γενέθλια μου, η μπεμπέκα, και πραγματικά ήταν αφρός ! Τόσο αφράτη και τόσο ανάλαφρη η γέμιση με διακριτικό άρωμα από αμύγδαλο ! Συγχαρητήρια καταρχήν στον εμπνευστή ... και σ εσένα που μπήκες στον κόπο να ανεβάσεις την συνταγή !

Από

mimozon
mimozon @cook_8455604
στις
,grece

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα