Noemi
Noemi @cook_8466376
,GR

Είναι πολύ εμφανίσιμο και νόστιμο γλυκό. Είναι Ουγγρική συνταγή. "Csusztatott palacsinta".  Σε μετάφραση το όνομα της είναι « Κρέπες που γλιστράνε».

Λίγα μυστικά ακόμα

Από πάνω μπορούμε να τρίψουμε και κουβερτούρα. Τρώγεται ζεστό και κρύο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 -16 φέτες σαν τούρτα
  1. 50 γρ. μαργαρίνη η βούτυρο
  2. 50 γρ. ζάχαρη
  3. 50 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη (Schar C) ή αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  4. 300 – 450 γρ. γάλα
  5. Γέμιση
  6. κακάο με ζάχαρη άχνη
  7. καρύδια τριμμένα με ζάχαρη άχνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τους κρόκους, ζάχαρη, μαργαρίνη μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο.

  2. 2

    Προσθέτουμε το αλεύρι το γάλα και τα χτυπημένα ασπράδια. Ανακατεύουμε ελαφριά με σύρμα.

  3. 3

    Ψήνουμε τις κρέπες μόνο από τη μια πλευρά.

  4. 4

    Προσεκτικά αφήνουμε να γλιστρήσουν από το τηγάνι στη πιατέλα. Η άψητη, πάνω μεριά θα είναι κρεμμώδης.

  5. 5

    Αμέσως πασπαλίζουμε με μείγμα κακάο-άχνη και στη συνέχεια ψήνουμε τις άλλες κρέπες.

  6. 6

    Κάθε φορά πασπαλίζοντας εναλλάξ με κακάο-άχνη και τριμμένα καρύδια με άχνη.

  7. 7

    Από το μείγμα θα μας γίνουν περίπου 12-15 κρέπες.

  8. 8

    Στο τέλος το κόβουμε σε μερίδες όπως μια τούρτα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (10)

evdoba
evdoba @evdoba
Νόστιμη συνταγή, αρέσει πολύ στην κόρη μου. Χαίρομαι που έβαλες τη δική μου φωτογραφία στη συνταγή!!

Από

Noemi
Noemi @cook_8466376
στις
,GR

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα