Τούρτα από κρέπες
Είναι πολύ εμφανίσιμο και νόστιμο γλυκό. Είναι Ουγγρική συνταγή. "Csusztatott palacsinta". Σε μετάφραση το όνομα της είναι « Κρέπες που γλιστράνε».
Λίγα μυστικά ακόμα
Από πάνω μπορούμε να τρίψουμε και κουβερτούρα. Τρώγεται ζεστό και κρύο.
Υλικά
-
5 αυγά
-
50 γρ. μαργαρίνη η βούτυρο
-
50 γρ. ζάχαρη
-
50 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη (Schar C) ή αλέυρι για όλες τις χρήσεις
-
300 – 450 γρ. γάλα
-
Γέμιση
-
κακάο με ζάχαρη άχνη
-
καρύδια τριμμένα με ζάχαρη άχνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τους κρόκους, ζάχαρη, μαργαρίνη μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο.
-
2
Προσθέτουμε το αλεύρι το γάλα και τα χτυπημένα ασπράδια. Ανακατεύουμε ελαφριά με σύρμα.
-
3
Ψήνουμε τις κρέπες μόνο από τη μια πλευρά.
-
4
Προσεκτικά αφήνουμε να γλιστρήσουν από το τηγάνι στη πιατέλα. Η άψητη, πάνω μεριά θα είναι κρεμμώδης.
-
5
Αμέσως πασπαλίζουμε με μείγμα κακάο-άχνη και στη συνέχεια ψήνουμε τις άλλες κρέπες.
-
6
Κάθε φορά πασπαλίζοντας εναλλάξ με κακάο-άχνη και τριμμένα καρύδια με άχνη.
-
7
Από το μείγμα θα μας γίνουν περίπου 12-15 κρέπες.
-
8
Στο τέλος το κόβουμε σε μερίδες όπως μια τούρτα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (10)