Τούρτα cheesecake lila pause
Μια εύκολη και εντυπωσιακή τούρτα για τους λάτρεις των εναλλακτικών cheesecake....
Λίγα μυστικά ακόμα
Στη συνταγή αυτή μπορεί να γίνει με πολλές παραλλαγές ανάλογα τα γούστα και το μεράκι του καθενός... Καλή Όρεξη!
Υλικά
-
300 γρ τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
-
1 συσκευασία ζαχαρούχο γαλα
-
1 γιαουρτάκι light
-
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
-
χυμό από μισό λεμόνι
-
4 σοκολάτες lilla pause (ή και περισσότερες)
-
1 πακετο μπισκότα μιράντα
-
1 μικρό πακετάκι μπισκότα τύπου OREO
-
1 συσκευασία μαρμελάδα φράουλα
-
2 κουτάκια πουρακια
-
λίγη κανέλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ ή αν δεν έχουμε στο χέρι. Μαζί λιώνουμε και τις μισές σοκολάτες
-
2
Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε το μείγμα του μπισκότου. Ανακατεύουμε να πάει το βούτυρο παντού και στρώνουμε σε στρογγυλή φόρμα 26cm.
-
3
Χτυπάμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και το ζαχαρούχο ώστε να γίνουν μια κρέμα. Προσθέτουμε όση κανέλα θέλουμε. Θρυμματίζουμε τις υπόλοιπες σοκολάτες
-
4
Προσθέτουμε τη κρέμα στη φόρμα μας και βάζουμε και τα πουράκια γύρω γύρω κυκλικά. Τοποθετούμε στο ψυγείο το γλυκό για τουλαχιστον 6-7 ώρες. Μπορεί να τοποθετηθεί και στην κατάψυξη για καλύτερα αποτελέσματα.
-
5
Βγάζουμε από το ψυγείο απλώνουμε τη μαρμελάδα ομοιόμορφα και γαρνίρουμε όπως θέλουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)